Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dječje želje

Nova generacija: Što za školu žele današnji prvašići?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bilježnice, pernice, torbe, odjeća i obuća. Školarci jasno znaju kako im školska oprema treba izgledati.

Na roditeljima je malo veća briga. Kako u moru ponude izabrati ono što je za njihovo dijete najbolje, a da uz to ne stoji mnogo. Tehnologija donosi još jednu brigu - treba li školarcu dati mobitel?

Pročitajte i ovo Pucnjava ispred škole Sve se istražuje VIDEO Policija u SAD-u ubila učenika ispred škole nakon dojave da ima pištolj Ilustracija Šok u Susjedstvu Snimka oralnog seksa učenika šestog razreda zaista postoji: Policija ispituje sve okolnosti

Obične bilježnice kakve pamte starije generacije zamijenile su šljokičaste. No bilo da je riječ o bilježnicama, priboru ili pernicama, školarci žele da ih oprema za školu veseli. Na roditeljima je malo veća muka. Cijenu i kvalitetu uklopiti sa željama djeteta.

Anatomska opremljena torba od 1.400 kuna ili od 400 kuna, ili pak obična za još nižu cijenu? Varijanti je bezbroj. Odabir školske torbe najveća je briga. 'Evo curica ide peti razred i već osjeti svaki put, mama bole me leđa', rekla je Anita. 'Dosta se traže torbe na kotačićima koje rasterećuju leđa', rekao je Dubravko Roksandić, direktor Multimedije.

Treba li djetetu kupiti mobitel?

Torba ne uzrokuje teža oštećenja kralježnice koliko to radi njezina težina ili nepravilno držanje, poručuje ortoped. Ipak, pri odabiru preporučuje... 'Da je školska torba sama po sebi lagana, ne da je teška, gledao bih da je opterećenja na oba ramena, a ne samo na jednom, da je vodonepropusna i da je tvrdog dna', rekao je dr.med. Saša Tiefenbach.

Prvi razred- prvi mobitel. Jedni roditelji podržavaju, drugi su protiv. 'U svakom trenutku znam gdje je, uvijek mi se javi kad je izvanredna situacija', rekla je majka Anita. 'Ja sam naprosto pokušala isključiti, maksimalno moguće, tehnologiju 21. stoljeća', rekla je majka Sunčana.

'Mislim da djeci, pogotovo prvašićima, mobitel iz nekih drugih razloga nije potreban. Isto kao i sve drugo, roditelj mora i mobitel, i računalo, internet i bilo kakve druge stvari kojima se dijete bavi, mora imati pod nadzorom', rekla je psihologica Marija Krmek. Smatrate li da vaše dijete ne treba mobilni ili sličan uređaj, preporuka psihologinje je da mu umjesto zabrane na način prikladan njegovoj dobi objasnite zašto nešto ne može imati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene