Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljetno računanje vremena u 2013. godini počinje u noći sa subote na nedjelju u 2 sata pomicanjem kazaljki sata unaprijed za jedan sat.


Tako će se noćas, sa 30. na 31. ožujka, u 2 sata, pomicanjem za jedan sat unaprijed, vrijeme računati kao 3 sata.

Vezani članci Nevrijeme u Šibeniku (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Što nas čeka nakon olujnog juga i obilnih padalina? Imamo jednu dobru i jednu lošu vijest Ilustracija (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Crveno upozorenje zbog olujnog vjetra: Visoka razina opasnosti za zdravlje i život, objavljeni savjeti za građane

>> Počeo produženi vikend: Pripremite se na velike gužve!

S početkom ljetnog računanja vremena prestaje i obveza vožnje automobilom s upaljenim svjetlima danju, dok na motociklu i mopedu za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine.

HEP mijenja razdoblja dnevnih tarifnih stavova

Iz Hrvatske elektroprivrede (HEP) podsjećaju i kako se s početkom ljetnog računanja vremena mijenjaju i razdoblja dnevnih tarifnih stavova - električna će se energija od nedjelje, 31. ožujka obračunavati prema višoj tarifi u razdoblju od 8 do 22 sata, a prema nižoj tarifi noću, od 22 do 8 sati. 

Kašnjenje vlakova

'Zbog pomicanja sata jedan sat unaprijed i na prugama HŽ Infrastrukture, kao i uvijek do sada, organizirana su posebna dežurstva osoblja u elektrotehničkim službama i prometnim uredima kako bi se svi automatski uređaji koji pokazuju, registriraju ili daju točno vrijeme namjestili na novo, točno vrijeme. U željezničkome će prometu zbog pomicanja vremena sa 2.00 na 3.00 sata do jedan sat kasniti četiri putnička vlaka', priopćeno su iz HŽ Infrastrukture.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook