Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se odluka

Detalji sastanka! "Ministrica svinjogojcima ponudila i druge mjere, oni sastanak nazvali - kokošinjcem"

Aktualno Galerija Martina Bolšec Oblac - 1 Martina Bolšec Oblac - 1 Foto: DNEVNIK.hr Afrička svinjska kuga - 1 Afrička svinjska kuga - 1 Foto: DNEVNIK.hr Afrička svinjska kuga - 2 Afrička svinjska kuga - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Afrička svinjska kuga - 3 Galerija 1/4 >>
Svinjogojci koji su izašli na ceste zbog afričke svinjske kuge nisu postigli dogovor s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković.

Dogovora između seljaka koji su zbog afričke svinjske kuge izašli na ceste i ministrice poljoprivrede Marije Vučković nije došlo.

Ministarstvo nije udovoljilo glavnom zahtjevu seljaka, a to je da se kolinje održi. Ministrica tvrdi da to promptno nije moguće, dok su seljaci nakon sastanka poručili da nisu zadovoljni odgovorima te pozivaju ljude na neposluh.

"Ići ćemo u kolinje 1. prosinca. Neka nam šalju policiju. Idemo imati onaj slavonski inat i ovim putem pozivam građanstvo da se probudi jer nas neće biti", ustvrdio je Tomislav Pokorovac, čelnik Stožera za obranu hrvatskog sela.

Pročitajte i ovo Gong (Foto: Informer) Optužbe na račun HDZ-a GONG upozorava: "Vladajuća stranka zarobila je još jednu nezavisnu instituciju"

S najnovijim se informacijama o ovoj temi uživo u Dnevnik Nove TV javila reporterka Martina Bolšec Oblak.

"Još uvijek nema odgovora na pitanje nastavljaju se prosvjedi. Prosvjednici su nakon sastanka poručili da neće donositi nikakve odluke o daljnjim prosvjedima i blokadama sve dok ne popričaju sa svojim članovima koji su s njima deveti dan na cesti", rekla je.

"Međutim, očito je da nisu zadovoljni sastankom jer su ga nazvali 'kokošinjcem' i 'lakrdijom'. Sve su građane pozvali na neposluh, ali nisu rekli o kakvom je neposluhu riječ", dodala je.

Pročitajte i ovo Akcija Europola diljem Europe U tjedan dana Velika akcija Europola: Više od 500 uhićenih diljem Europe zbog trgovanja ljudima, drogom, oružjem

Ipak, Bolšec Oblak je istaknula da su prosvjednici dijelom sastanka bili zadovoljni.

"To se odnosi na mjere koje su im ponuđene, odnosno na 600 eura za biosigurnost. Međutim, tvrde da su to oni uspjeli izboriti upravo svojim prosvjedima. Doznajemo da im je ministrica ponudila i druge mjere, ali zajednički jezik očito nije pronađen", zaključila je. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene