Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLITIČKI TAJNIK MOSTA

Grmoja otkrio što je kumovalo navodnoj suradnji HNS-a i HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikola Grmoja je danas u Saboru ponovno uputio oštre optužbe vladajućima te se osvrnuo na incident u Ministarstvu kulture.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja komentirao je danas ispred Sabora da je nakon izjave Željka Reinera (o tome da trenutno nije bitno ima li HDZ većinu u Saboru, op.a.) sve jasno, a spomenuo je i pojašnjenja ustavnopravnih stručnjaka, misleći pritom na Sanju Barić, koja su pokazala da je Most u pravu kad inzistira da se prvo glasa o (ne)povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, a tek potom o Boži Petrovu.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Predstavili program Grmoja: ''Čudnovata je ta priča oko propucavanja Turudićeva automobila'' Nikola Grmoja - 1 je li se dogovorio s Milanovićem? Grmoja u Dnevniku Nove TV otkrio: "Da sam znao da će se to dogoditi, ne bih to napravio"

"Gospodin Petrov je na današnjoj sjednici mirno i staloženo kontrolirao situaciju, žao mi je što klubovi nisu sudjelovali u raspravi o našim zakonskim prijedlozima. Vidjet ćemo sutra tko će biti zastupnici koji će glasati za Marića ili će biti suzdržani. Već se vode razgovori, spominju se zastupnici Lovrinović, Škibola, Aleksić... Sutra će se vidjeti ima li premijer većinu u Saboru. Pozivam ga da to dokaže, a ako nema većinu, neka kao odgovoran čovjek povuče poteze koje mora povući", ustvrdio je Grmoja.

Kazao je kako se premijer Andrej Plenković odrekao 15 ruku Mosta. "Tvrdio je da ima neku drugu većinu, a sada je sve izglednije - osim ako se sada ovim razgovorima koji se vode nešto ne promijeni - kako on većinu nema." Dodao je i kako bi prEmijer trebao dati ostavku ako ne uspije osigurati većinu.

Na pitanje kad možemo očekivati odluku o glasanju o povjerenju Boži Petrovu, kazao je: "Vidjet ćemo kako će proći sutra. Petrov neće dopustiti da Sabor ostane bez predsjednika ako nema većine za izbor novog predsjednika Sabora. Podsjećam vas da predsjednik Sabora zamjenjuje predsjednicu ako se za time ukaže potreba".

Komentirao je i najavu Ivana Vrdoljaka, šefa HNS-a, da će glasati za smjenu Petrova. "Očito je kako je HNS već u sprezi s HDZ-om. Anka Mrak Taritaš izgubila je sada sve šanse u Zagrebu, a sve zbog nekakvog prijateljstva Vrdoljaka i Milijana Brkića te njihovih poslovnih veza oko PPD-a."

Podsjetimo, Grmoja je danas u Saboru ponovno uputio oštre optužbe vladajućima te se osvrnuo na incident u Ministarstvu kulture, kad ga je, kako je kazao, ministrica Obuljen Koržinek gađala mobitelom, što je ona kasnije u potpunosti demantirala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene