Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko ima većinu?

Grmoja: ''Tražim da se saborska većina potvrdi izborom četiri ministra''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostov Nikola Grmoja traži da premijer pokaže da ima parlamentarnu većinu na izboru četiri ministara i to u što hitnijem roku.

Grmoja je komentirao objavu HDZ-a da imaju potpise 76 zastupnika koji će glasovati da Gordan Jandroković bude novi predsjednik Sabora.

Pročitajte i ovo Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja program predstavio Grmoja Most ima prijedlog za smanjenje jedne od najvećih ovisnosti: "Zabranit ćemo reklamiranje i ograničiti broj aparata" Nikola Grmoja Želi predstaviti program Grmoja: "Ako je sve tako idealno kao što Plenković tvrdi, zašto izbjegava sučeljavanje"

''Tražim da se saborska većina potvrdi izborom četiri ministra, u hitnom roku, do utorka. Nedopustivo je da državni tajnici upravljaju ministarstvima bez legitimiteta. Neka HDZ predloži četiri ministra i onda možemo otići na pauzu'', rekao je Grmoja.

''Neka se pokaže koji su to zastupnici koji su stali uz premijera Plenkovića. HDZ ne prestaje s kupovinom. Mi s Vrdoljakom nećemo držati ljestve HDZ-u'', rekao je Grmoja te dodao da idući tjedan treba ili pokazati većinu u Saboru ili raspuštanje Sabora.

''HNS i IDS igraju za HDZ i to je svima jasno'', kazao je Grmoja.

''Ovdje se radi o borbi ili za fotelje ili štićenje kriminala u Agrokoru", smatra Grmoja.

Nepostojanje rješenja oko toga tko bi trebao voditi saborske sjednice nakon ostavke Bože Petrova, smatra manevrom kojim se omogućuje Plenkoviću da ne dođe do izglasavanja novih ministara što bi, po njemu, pokazalo da Plenković nema većinu u Saboru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene