Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice nevremena

FOTO Porušeni krovovi, suze i očaj: Čazmanci dan poslije nezapamćene oluje zbrajaju štete na domovima

Aktualno Galerija Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 2 Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 2 Foto: Facebook, BBŽ Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 10 Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 10 Foto: Facebook, BBŽ Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 9 Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 9 Foto: Facebook, BBŽ Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 8 Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 8 Foto: Facebook, BBŽ +12 Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 7 Galerija 1/17 >>
Čazma zbraja štete od jučerašnjeg nevremena, vatrogasci i danas imaju pune ruke posla, a jedan muškarac je ozlijeđen prilikom saniranja krova. Vrijeme je i danas potencijalno opasno u cijeloj Hrvatskoj, dok je nekoliko regija na karti upozorenja "obojeno" u narančasto.

Muškarac (54) pao je s krova kuće u kojoj je pomagao u saniranju krovišta, doznajemo iz PU bjelovarsko-bilogorske. Dojavu su od Centra 112 dobili oko 9:13. Nesreća se dogodila u Čazmi u Ulici Franje Vidovića.

Muškarac je prebačen u bjelovarsku bolnicu. Još se ne zna težina ozljeda, ali navodno nisu opasne po život. Kako doznajemo, kuća s koje je pao nije njegova, već je pomagao prijateljima.

Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 2 Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi Foto: BBŽ, Facebook

Nakon današnjeg sastanka Stožera civilne zaštite bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić rekao je kako je muškarac ozlijedio bubrege. 

Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 2 Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi Foto: BBŽ, Facebook

Na području Čazme danas zbrajaju štete od nezapamćenog nevremena koje je jučer poharalo kraj. Više od 30 kuća ostalo je bez krova. Uništeni su poljoprivredni usjevi, automobili...

Čazmanski vatrogasci i danas imaju pune ruke posla. 

U Stožeru kažu kako je 80 posto kućanstava u Čazmi opet dobilo struju. Upozoravaju da je kiša padala cijeu noć i danas opet pada, pa su i krovovi koje ljudi sami saniraju - skliski.

Škole i vrtići u Čazmi danas ne rade, no do ponedjeljka bi đaci trebali natrag u klupe. Osim Čazme, stradali su i Grubišno Polje te općina Berek.

Nevrijeme je pogodilo i dijelove Virovitičko-podravske županije, gdje je vjetar odnosio crijepove i rušio stabla, a i u Osječko-baranjskoj županiji vatrogasci su jučer imali niz intervencija zbog nevremena.

DHMZ: Meteoalarmi za neke regije

Problema s vremenskim prilikama moglo bi biti i danas. DHMZ upozorava kako je vrijeme potencijalno opasno u cijeloj Hrvatskoj, a dio zemlje obojen je u narančasto, što predstavlja opasno vrijeme.

Upozorenje se odnosi na karlovačku, riječku, gospićku, kninsku i splitsku regiju. 

Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 2 Prognoza DHMZ Foto: DHMZ

U unutrašnjosti pretežno, a na većem dijelu Jadrana promjenljivo oblačno, uz povremenu kišu, mjestimice i grmljavinu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

Ponegdje je moguća obilnija oborina uz izražene pljuskove, a osobito na Jadranu i lokalni neverini.

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena - 1 POD PLJUSKOM I MUNJAMA Reporter Dnevnika Nove TV iz Čazme: Mještani ne pamte ovakvo nevrijeme - "Užasno. Brat i mama su plakali, od tih kamiona mi živimo"

Pročitajte i ovo Nevrijeme na području više županija - 2 civilna zaštita Nevrijeme poharalo četiri županije, štete su ogromne

I europski sustav za predviđanje oluja objavio je upozorenja za dijelove Italije, Slovenije, hrvatsku obalu, Crnu Goru i Albaniju.

Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 2 Europski sustav za oluje Foto: Estofex

Vjetar u sjevernim kopnenim područjima slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. U predjelima uz Jadran te na Jadranu jugozapadnjak i jugo, mjestimice jako.

Najviša dnevna temperatura između 17 i 22, na Jadranu od 23 do 28 Celzijevih stupnjeva.

"Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, zbog lokalno obilnijih oborina moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali", upozorio je i HAK.

 

Ponegdje ima i magle.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene