Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz predostrožnosti

Hrvatska agencija za hranu povlači s tržišta jedne dječje pahuljice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da ga je tvrtka Nestle Adriatic putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu obavijestila da iz predostrožnosti povlači žitne pahuljice "Nestle Nestum Expert zob i suhe šljive", nakon što je na tržištu Europske unije u sličnom proizvodu utvrđena povećana količina policikličkih aromatskih ugljikovodika.

Hrvatska agencija za hranu priopćila je u ponedjeljak kako je na tržištu Europske unije u sličnom proizvodu (Nestle Cerelac Buiscuits L70080291, kojega nema na hrvatskom tržištu, utvrđena povećana količina policikličkih aromatskih ugljikovodika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Japanu Jedna osoba umrla, a deseci u bolnici zbog tableta: Farmaceutski div povukao ih iz prodaje, sve se istražuje Slika nije dostupna Državni inspektorat upozorava Provjerite zalihe: Povlače se popularni proizvodi zbog salmonele, objavljen detaljan popis

Zbog toga taj proizvod ne udovoljava Uredbi komisije o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani.

S obzirom da se ista sirovina koristila i u proizvodnji spomenutog proizvoda Nestle Adriatica, ta je tvrtka u cilju osiguranja standarda sigurnosti i kvalitete hrane započela postupak povlačenja i opoziva proizvoda, stoji u priopćenju. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene