Svjedok neraskidive veze pametnih telefona i članova Vlade je aktualno prijepodne.


Ministri i premijer u srijedu su odgovarali na pitanja zastupnika, no pravo je pitanje koliko su zapravo jedni druge slušali. Većina članova Vlade od ulaska u sabornicu nije se odvojila od svojih mobitela. Nisu posvećeni pitanjima i odgovorima bili ni zastupnici. Jesu li im poruke, internet i telefoniranje važniji od posla koji su dobili zahvaljujući volji građana?

Vezani članci Policajci, ilustracija MUP se oglasio o slučaju Njonjo - Pajser: Objasnili protokol postupanja sa štićenim osobama Slika nije dostupna DAN NAKON OBJAVE PRIČE U DNEVNIKU NOVE TV Stigle isprike i objašnjenja

Na ulazu u sabornicu i više nego jasan znak zabrane korištenja mobilnih uređaja. No za zastupnike to znači samo jedno - isključe zvuk i od mobitela se ne odvajaju. Tako je bilo i u četvrtak dok je sabornica bila poluprazna.

'Ponekad više ne mogu slušati pa malo pogledam što se događa na internetu i što su novosti', kaže saborski zastupnik Predrag Matić (SDP).

Aktualno prijepodne svjedok je neraskidive veze pametnih telefona i članova Vlade.

'Mislim da ni jedan od kolega dok su mu postavljali pitanje nisu bili na mobitelu. U međuvremenu možete i pratiti i raditi istovremeno, ja vas mogu slušati i tipkati, a da ne umanjujem vašu pozornost slušanja', rekla je ministrica Bernardica Juretić.

No je li baš tako? Naše kamere pokazuju drugačije (pogledajte priloženi video). Nisu ni zastupnici bili posvećeni ministrima ni premijeru. No to je, kažu, bolest modernog vremena.

'Stvar je pristojnosti i koncentriranosti na posao kada si u Saboru i na aktualnom prijepodnevu da si posvećen tome. Kada sam dolazio naravno da sam i odgovorio na poziv i pogledao neku vijest, ali to je bilo u nekim gabaritima', kaže zastupnik Gordan Maras (SDP).

Jedno je biti dostupan, odgovoriti na koju poruku, provjeriti koji podatak. Drugo je ne odvajati se od telefona. Bi li to tolerirao bilo koji poslodavac? A njima su poslodavac građani.

Znak zabrane korištenja mobitela očito nije dovoljan, a na automat koji ometa signal i koji je nekad koristio Sabor čini se nova ekipa je zaboravila.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr