Dejan Lovren (Foto: Pixsell, Davor Javorović)
Dejan Lovren (Foto: Pixsell, Davor Javorović) Foto: Pixsell, Davor Javorovi?

Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćnom odlukom odlučio je ne potvrditi optužnicu za lažno svjedočenje Dejana Lovrena u slučaju protiv Zdravka Mamića.


Odluka suda o nepotvrđivanju optužnice protiv Dejana Lovrena za lažno svjedočenje u procesu protiv Zdravka Mamića donesena je još u petak 25. siječnja, stoji u odgovoru Suda na naš upit.

Vezani članci Provjereno: Policija Političari s optužnicama: Samo je jedan stao pred kamere Provjerenog - "Ja isto želim da se to što prije riješi, jer se puno toga špekuliralo" Optužnice - 2 Uskok optužio četiri bivša ministra za udruženi pothvat: Dnevnik Nove TV donosi detalje

"Dana 25. siječnja 2019. godine temeljem čl. 348. st. 4. ZKP/08 pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu održana je sjednica Optužnog vijeća na kojoj je temeljem čl. 355. st. 2. u svezi čl. 355. st. 1. toč. 4. ZKP/08 rješenjem broj KOV-1199/18 odbačena optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku broj K-DO-35/17 od 19. rujna 2018. godine, podnesena protiv okrivljenog Dejana Lovrena, zbog kaznenog djela iz čl. 305. st. 1. KZ/11", pojasnili su nam iz Suda.

Napominju kako obje strane imaju pravo žalbe na tu nepravomoćnu odluku u roku od tri dana od primitka rješenja, koje je poslano strankama na dan odluke.

"Ako nadležno državno odvjetništvo uloži žalbu na rješenje optužnog vijeća, spis će biti dostavljen Županijskom sudu na daljnje nadležno postupanje", poručili su iz Suda.

Podsjetimo, Dejana Lovrena prema sad nepravomoćno odbijenoj optužnici, tereti se za davanje lažnog iskaza u već spomenutom procesu protiv Zdravka Mamića. Tužiteljstvo ga tereti da je lagao o potpisivanju aneksa ugovora o profesionalnom igranju. Lovren je naime tvrdio da ga je potpisao u siječnju 2007., a optužnica ga tereti da ga je potpisao tek znatno kasnije, nakon transfera u Lyon 2010. godine. Lovren je to rekao tužiteljstvu tijekom istrage, a njegov iskaz, zajedno s iskazom Luke Modrića, bio je ključan dio optužnice protiv Zdravka Mamića.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju