Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadbiskup Barišić kritizirao rad nedjeljom

'Nemoguće je graditi humano društvo samo tržištem i profitom bez duhovnih vrednota'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nabdiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić služeći u povodu blagdana Velike Gospe večeras misu na otvorenom ispred crkve Gospe od Pojišana u Splitu u propovijedi je kritizirao rad nedjeljom, te je upozorio na opasnosti po društvo koje donose rastave brakova.

Zauzevši se za 'veću promociju braka i obitelji u društvu', nadbiskup Barišić je u propovijedi zapitao: 'Kakva je, primjerice, društvena investicija za obitelj i brak radna nedjelja'. Četvrta Božja zapovijed parafrazirana na naše društvo ovako bi glasila: poštuj brak i obitelj da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji. Nije moguće graditi humano društvo samo zakonima i propisima, tržištem, profitom, proizvodnjom i potrošnjom bez duhovnih vrednota, inače ćemo uvijek liječiti tek posljedice a nikada prave uzroke naših kriza i problema', kazao je nadbiskup Barišić.

Po riječima nadbiskupa Barišića bračna ljubav 'svojom toplinom hrani sredinu i postaje izvor svjetla u hladnom i individualističkom mentalitetu', a rastave 'negativno utječu na društvo u cjelini'. 'Nemoguće je sagledati sve posljedice rastave, kako za same bračne drugove, tako i njihovu djecu, te bližu i daljnju rodbinu', kazao je mons. Barišić. Nabdiskup Barišić je također zazvao Gospu od Pojišana u pomoć da budemo 'bolji ljudi i kršćani'.

'Blagoslovi sve ove naše obitelji da naše kuće i stanove pretvorimo u domove i kolijevke života da bismo hrvatskom tijelu i našem gradu Splitu, osobito mi kršćani svojom odgovornošću i solidarnošću, vjerom i uskrslom nadom dali i dušu na putu tvoga i našega uznesenja u nebo. Tvoji smo Majko, pomozi nam biti boljim ljudima i kršćanima', istaknuo je nadbiskup Barišić.

Prije mise nadbiskup Barišić je predvodio jednosatnu procesiju sa slikom Gospe od Pojišana koja se kretala od splitske katedrale ulicama do svetišta Gospe od Pojišana. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna objava Nezakoniti otkazi, mobing, plaće na ruke... Izvješće koje prikazuje što se događa u Hrvatskoj Trgovački centar, ilustracija GUBITAK PRIHODA Zbog neradne nedjelje poslodavci već počeli prijetiti otkazom: ''Ako imate smanjeni prihod počnete rezati troškove''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene