Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UŽIVO NA NOVOJ TV I DNEVNIK.HR-u

Bliži se smjena vlasti na Pantovčaku: Sve je spremno za inauguraciju, doznajte kako će izgledati svečanost

Crveni tepih
Crveni tepih DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mislav Bago Mislav Bago Foto: DNEVNIK.hr Raspored sjedenja Raspored sjedenja Foto: DNEVNIK.hr +0 Crveni tepih Galerija 1/3 >>
Večer uoči inauguracije, i Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, ako je vjerovati njihovim suradnicima, provode kod kuće.

Inauguracija Zorana Milanovića bit će održana u Svečanoj dvorani na Pantovčaku. Na svečanosti će biti 40-ak uzvanika. Sjedit će u četiri reda.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

U prvom će biti bivši predsjednici, državni vrh, izabrani predsjednik Zoran Milanović, njegova supruga, sinovi, majka, nećakinja i predstojnik budućeg ureda. Ispred njih stajat će suci Ustavnog suda, na čelu s predsjednikom. Desno od uzvanika nalazit će se klapa Hrvatske ratne mornarice, a lijevo od njih pijanist Zvjezdan Ružić i Josipa Lisac, koji će izvesti himnu.

Za inauguraciju je spreman i reporter Nove TV Mislav Bago. Nekoliko sati uoči nove smjene vlasti u zemlji ispričao je gdje se trenutno nalazi predsjednica, a gdje njen nasljednik.

"Pa ako je vjerovati njihovim suradnicima, i predsjednica i budući predsjednik su doma. A što rade u ovo vrijeme kod kuće? Gledaju Dnevnik Nove TV. No šalu na stranu, predsjednica je danas odradila još jedno druženje sa zaposlenicima. Večeras praktički nema nikakvih obaveza", rekao je Bago. 

Pisani govor

"Budući predsjednik, kažu suradnici, radio je na govoru. Iako je prvotna ideja bila da njegov govor bude iz glave, što je tipično za Zorana Milanovića, on će ipak biti pisan, a nema sumnje da će Milanović, ako zaželi u pojedinom trenutku iz glave poslati neku poruku svog inauguralnog govora koji obilježava svakog predsjednika i početak njegova petogodišnjeg mandata.

Kakav će on biti, suradnici ne otkrivaju. Za pretpostaviti je da će biti sličan njegovim govorima nakon prvog i drugog izbornog kruga – pomirljivo, nudeći ruku i onima koji nisu glasali za njega", rekao je Bago.

Inauguraciju predsjednika Republike u utorak će uživo prenositi Nova TV i DNEVNIK.hr. Specijalna emisija počinje u 11 sati. Naši su gosti profesorice Marijana Grbeša Zenzerović i Gabrijela Kišiček, Jerko Trogrlić te naša komentatorica Ivana Petrović.

S Pantovčaka će se javljati Mislav Bago, Andrija Jarak, Sanja Vištica te Martina Bolšec Oblak, a voditeljica specijala je Sabina Tandara Knezović.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene