Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijene na hrvatskoj obali

FOTO Ne, nije moguće: Komad torte naplaćuju 45 kuna?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijene na Jadranu zgražavaju mnoge hrvatske turiste. Jedna je naša turistica na otoku Kaprije fotografirala cjenik na kojem ju je iznenadila visoka cijena komada torte od sira.

Ukoliko ste i vi naišli na ovako visoke cijene, fotografije nam možete poslati na moj.report@novatv.hr

Pročitajte i ovo Ilustracija Svađa u Zadru Za vožnju od šest kilometara taksist tražio 100 eura, čovjek odbio platiti: "Zovite policiju, a ja ću pričekati" Previše turista u Dubrovniku - 2 Prvi u Europi Dubrovnik prestigao Veneciju po broju gostiju po stanovniku: Velike turističke brojke donose i niz problema

Cijene u ugostiteljskim objektima duž hrvatske obale često su pravo iznenađenje za hrvatske turiste, koji se odluče za ljetovanje u zemlji. Jedna je naša turistica na otoku Kaprije fotografirala cjenik na kojem ju je šokirala visoka cijena porcija torte od sira.

>> Cijene na Jadranu su...

>> Evo kakvi su turisti Hrvati i koje destinacije biraju!

'Na moment sam pomislila da sam u centru Pariza, ili možda Tokya, ili pak Helsinkija. Ali jok, u malom dragom Kapriju cheesecake ni manje ni više nego 45 kuna. Oooo mama mia!'

Inače, PDV na turizam od ove godine je 10 posto, no čak ni to, nije uspjelo sniziti cijene. Možda je upravo zato pao broj hrvatskih turista koji se odlučuju za putovanje. Naime, Institut za turizam proveo je istraživanje o turističkim aktivnostima Hrvata. Od 100, njih čak 51 ne putuje zbog financijskih razloga.

Kava 26 kuna

Koliko daleko cijene mogu otići pokazuje i primjer iz Dubrovnika. U jednom lokalnom kafiću, doduše na sjajnoj poziciji na samoj Placi, cijene su ravne onima u Parizu, Rimu ili Veneciji. Štoviše, neke su još i više. Capuccino ondje stoji 31 kunu, bočica od 2,5 dl mineralne vode 28 kuna, veliki machiato 26 kuna, Coca cola 33 kune.

Istina je da Dubrovnik ostavlja bez daha, no ostavljaju i njegove cijene. Neki će cijene dubrovačke kave usporediti s onom u Caff Florianu Veneziji gdje je najjeftinija kava 3,5 eura, a cijene se penju i do 20-tak. To jedna od najstarijih kavana na svijetu koja je ondje od 1720. godine i gdje će vas poslužiti vrhunsko osoblje.

Osim toga na Trgu sv. Marka može se popiti espresso i za 2 eura, a ni bočica vode (od pola litre) ne stoji puno više od toga.

Kako god bilo, o dubrovačkim cijenama pročulo se i u Sloveniji jer su tamošnji portali prenijeli priču pod naslovom 'S ovakvim računima se turisti vraćaju iz Hrvatske'. (I.D. / Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene