Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar gospodarstva Đuro Popijač sazvao je konferenciju za novinare kako bi izrazio duboko neslaganje s onime što je rečeno od strane sindikalnih čelnika Brodosplita.


'Ne prihvaćamo njihovu tezu da niti predsjednica Vlade ni Ministarstvo gospodarstva ni Vlada ne čini ono što je obećala i što je u interesu Brodosplita, radnika Brodosplita i hrvatske brodogradnje u cjelini', rekao je Popijač.

Vezani članci Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Poslodavci o novom modelu dobivanja potpora: "Žilavi smo. Mi ćemo se snaći, ali trebamo potporu Vlade" Brodogradilište Brodosplita - 4 Nova financijska injekcija za splitski škver: HBOR odobrio Brodosplitu 250 milijuna kuna kredita

>> Brodosplitu ugovor za gradnju broda za Jadroplov

'Sve što je do sada učinjeno učinjeno je radi očuvanja radnih mjesta kroz proces dogovorenih uvjeta i kriterija usuglašnih s Europskom komisijom u procesu završetka pregovora', dodao je Popijač i rekao da je dokaz toga da Vlada čini sve i pozitivno mišljenje EK na program restrukturiranja koji je dostavio investitor, samoborski DIV.

'I to sve skupa demantira ono što je izrečeno, da Vlada ne vodi računa o brodogradilištu. Istina je da u tom poslu mora svatko odigrati svoju ulogu, pa tako i narudžbe same Uprave brodogradilišta i menadžmenta. Niti premijerka niti ministar ne mogu hodati po svijetu i tražiti po tržištu brodove', rekao je Popijač i ponovio da oštro odbacuju sve što je rečeno na pressici sindikalnih predstavnika Joška Franića i Vedrana Dragičevića.