Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isporuka 2012.

Brodosplitu ugovor za gradnju broda za Jadroplov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Brodosplita i brodarske tvrtke Jadroplov potpisali su ugovor za gradnju broda za prijevoz sipkih tereta za potrebe Jadroplova. Isporuka je planirana za 2012. godinu, priopćila je služba za odnose s javnošću splitskog brodogradilišta.

Ugovor su potpisali direktor Sektora projektiranja i prodaje Brodosplita Neven Jug i predsjednik Uprave Jadroplova Branimir Kovačić. Splitsko brodogradlište izgradilo je i prošle godine Jadroplovu predalo dva takva broda. 'Primjenom novih propisa promijenjena je izvedba glavnog motora, čime će novougovoreni brod imati bolja svojstva, manju potrošnju goriva te manju razinu zagađenja', navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Vojska - 4 Brodosplit priča ide dalje Ratna mornarica ima novog kormilara, a politika velike planove, no postoji jedan problem: ''Tko će upravljati novim plovilima?'' Meštrovićev paviljon Projekt Saše Randića Potpisan ugovor o obnovi Meštrovićeva paviljona u vrijednosti 20,6 milijuna eura

Danas ugovoreni brod gradit će se po modelu 'jedan plus jedan', što znači da će se nakon njega graditi još jedan brod. Gradnja tog broda po modelu 'jedan plus jedan' dogovorena je za nedavnog posjeta premijerke Jadranke Kosor Brodosplitu, a tom je prigodom ona izvijestila da je Europska komisija odobrila plan restrukturiranja splitskog brodogradilišta i da se Brodosplitu ukida zabrana ugovaranja novih poslova. Premijerka Kosor tada je najavila da će se u Brodosplitu po modelu 'jedan plus četiri' graditi i brodovi za Hrvatsku ratnu mornaricu i obalnu stražu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene