Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovna tučnjava u Vukovaru

Mirna večer pretvorila se u noćnu moru: ''Otkud ste vi? Za koga navijate?" pitali su ih i počeli tući, jedan je viknuo: "Vadi nož!''

Aktualno Galerija Tučnjava u Vukovaru - 1 Tučnjava u Vukovaru - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tučnjava u Vukovaru - 2 Tučnjava u Vukovaru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tučnjava u Vukovaru - 3 Tučnjava u Vukovaru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tučnjava u Vukovaru - 4 Tučnjava u Vukovaru - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tučnjava u Vukovaru - 5 Galerija 1/5 >>
U Vukovaru je skupina od desetak napadača, povezana s jednom hrvatskom navijačkom skupinom, u centru grada napala nekoliko vukovarskih mladića. Došlo je do masovne tučnjave u kojoj su teško ozlijeđena dvojica dječaka od 15 godina. Policija provodi kriminalističko istraživanje, jedna je osoba uhićena, a za nekima od napadača još se traga. Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

Subotnja, naizgled mirna večer u Vukovaru pretvorila se u noćnu moru. Oko deset napadača, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, vezanih za jednu hrvatsku navijačku skupinu napalo je nekoliko vukovarskih mladića u dobi od oko 15 godina. Počinje stravična masovna tučnjava i premlaćivanje.

"U subotu od 22:15 u Vukovaru je došlo do sukoba između nekoliko osoba. Brzo su reagirali i policija i hitna medicinska pomoć, a prema našim informacijama dosad, šest je maloljetnika ozlijeđeno", rekao je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostaje u pritvoru Muškarac planirao teroristički napad: Austrija traži njegovo izručenje

Trojica maloljetnika hitno su prebačena u KBC Osijek. Jedan s lakšim ozljedama pušten je na kućnu njegu, ali dvojica s teškim tjelesnim ozljedama su zadržana. Imaju frakturu lubanje i kosti lica, kontuziju glave, trbuha i prsnog koša. Vukovarci su zgroženi.

"Uvijek takvi događaji izazovu nekakve dodatne emocije koje smo nastojali zaboraviti, ali uvijek se pojave iznova", poručio je Tomislav. "Ne bi trebalo to tako biti. Ne znam zbog čega i zašto", dodao je Ivan.

Zvoni telefon, zove hrvatski branitelj, djed napadnutog i ozlijeđenog 15-godišnjaka. Pod stresom, govori kako su njegov unuk i prijatelji, koji nisu nogometni navijači, napadnuti, donosi reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić

"Oni su prilikom izlaska išli prema jednoj pečenjari pojesti hamburger. Međutim, skupina pijanih, vjerojatno i pod drugim sedativima, izišla je prema njima i pitala 'odakle ste vi', na mostu u centru grada. Na to su oni odgovorili da su iz Vukovara. 'Za koga navijate?', i to je sve. Odmah su ih počeli tući", ispričao je djed napadnutog dječaka.

Nastavlja da te napadače itekako svi u gradu poznaju.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj Magnituda 3,8 Potres pogodio Tursku: "Treslo je tri do četiri sekunde"

"Jedan je viknuo 'vadi nož', u međuvremenu je došla policija. To je skupina koja terorizira ovaj grad već godinama. Nadam se da će institucije odraditi svoje. U suprotnom, netko će morati prekinuti taj teror", istaknuo je djed.

Neki od napadača poznati su i policiji, gdje su i privedeni. Ipak, ne i svi iz te skupine.

"Tražimo još druge sudionike u tom događaju", napomenuo je Živković. I provode kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve činjenice tog događaja, a zasad je tijekom kriminalističkog istraživanja uhićena jedna osoba.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene