Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za ravnateljice Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovana je na razdoblje od četiri godine Natalija Božičević, dosadašnja vršiteljica dužnosti ravnateljice tog parka, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.


U povodu imenovanja, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao je kako je pred ravnateljicom Natalijom Božičević odgovoran posao jer će voditi jedan od hrvatskih najpoznatijih nacionalnih parkova i zajedno s ostalim ravnateljima raditi na ostvarenju cilja da parkovi postanu pokretači održivog razvoja široke regije koja ih okružuje.

Vezani članci Nacionalni park Plitvička jezera (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vikali "Čuvajte novčanike, one su lopovi": Uprava Plitvica osudila ponašanje djelatnika prema djevojkama tamnije puti Gužva na Plitvicama - 17 Jeftinije ulaznice namamile posjetitelje: Pogledajte gužve na Plitvičkim jezerima, sve ulaznice za vikend su rasprodane

Nova ravnateljica Natalija Božičević je rekla kako vjeruje da će u ministrovu podršku moći ubrzati velike projekte koje rade u parku u suradnji s Ministarstvom.

Želite raditi ovdje? Traže 348 radnika i - u Hrvatskoj je

Diplomirana ekonomistica Natalija Božičević je izabrana na natječaju među 12 kanidatata. Obnašala je više rukovodećih funkcija u raznim poslovnim jedinicama Javne ustanove "Nacionalni park Plitvička jezera" u kojoj je zaposlena od 1999. godine. Od kraja 2013. vodila je Javnu ustanovu kao vršiteljica dužnosti, u čijem mandatu su pokrenuti projekti razvoja infrastrukture i turističke ponude Parka, a ove sezone bit će otvoren restoran "Lička kuća" koji je 2012. stradao u požaru. Radovi na obnovi vrijedni su nešto više od 7 milijuna kuna i pri samom su kraju, kaže se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook