Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaju

Nastavlja se štrajk u pravosuđu: "Druga strana ni u petom tjednu nema sluha za naše zahtjeve"

Aktualno Galerija Iva Šušković, predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Šušković, predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Foto: DNEVNIK.hr Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave Foto: DNEVNIK.hr Štrajk u pravosuđu ide dalje - 1 Štrajk u pravosuđu ide dalje - 1 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk u pravosuđu ide dalje - 2 Štrajk u pravosuđu ide dalje - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Štrajk u pravosuđu ide dalje - 3 Galerija 1/8 >>
Nastavlja se štrajk u pravosuđu. Nakon pet tjedana, o nastavku štrajka u srijedu su odlučili predstavnici sindikata. Ne odustaju od svog zahtjeva za povećanjem plaća od 400 eura neto.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavio je veće plaće službenicima u pravosudnim tijelima kroz novi zakon i uredbe, no nezadovoljni zaposlenici ističu da su u drugim sektorima plaće značajno narasle u proteklih nekoliko godina, a da je pravosuđe jedino ostalo na margini društva.

Pročitajte i ovo Uživanje na plaži turizam u Hrvatskoj Nije sve tako sjajno: Turističke zajednice upozoravaju na nekoliko ozbiljnih problema

Predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Šušković rekla je da nisu krivi službenici i namještenici koji na ovaj način traže povećanje plaća, "nego ona druga strana koja u ovom petom tjednu nema sluha za naše zahtjeve".

Dodala je da druga strana ne donosi protuponudu "u smisli onoga što bi njima bilo prihvatljivo za premostiti razdoblje do donošenja uredbi koje mi isto tako podržavamo".

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Rat u Europi Jeziva prijetnja Medvedeva: "Svaki rat može brzo završiti - sporazumom ili nuklearnim oružjem"

Ministar je kazao da su Zakon o plaćama predstavili u Saboru. "Aktivno radimo da dvjema uredbama, dali smo si nek rok da do kraja godine uredbe budu napravljene i donesene i da početkom sljedeće godine imamo uvećanje plaća", zaključio je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene