Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promijenio iskaz

Darko Kovačević Daruvarac na sudu: "Kriv sam!", presuda moguća već sutra

Darko Kovačević Daruvarac dolazi na Sud (Foto: Dnevnik.hr)
Darko Kovačević Daruvarac dolazi na Sud (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Darko Kovačević Daruvarac dolazi na Sud (Foto: Dnevnik.hr) Darko Kovačević Daruvarac dolazi na Sud (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Odvjetnik pretučene djevojke Milan Petrušić (Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Na Općinskom sudu u Zadru u srijedu nastavljeno je suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu za brutalno premlaćivanje djevojke u kafiću. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, ali kada je završilo izjavu je novinarima dao odvjetnik žrtve.

Darko Kovačević Daruvarac nekoliko minuta prije 12 sati stigao je na Općinski sud u Zadru gdje se nastavilo suđenje za premlaćivanje djevojke u kafiću. Danas se na sudu izjasnio krivim.

Pročitajte i ovo Darko Kovačević Daruvarac na čitanju presude (Foto: Dnevnik.hr) Prijave protiv svih sudionika Darko Kovačević Daruvarac osuđen na 5 godina bezuvjetnog zatvora: "Pouka je puno šira od samog predmeta'' Darko Kovačević Daruvarac (Foto: Dnevnik.hr) dobio novog odvjetnika Hoće li opet isključiti javnost? U srijedu nastavak suđenja Darku Kovačeviću za brutalno premlaćivanje djevojke u kafiću

''Kovačević je iznio svoju obranu i ono što je drugačije u odnosu na ranije je da se izjasnio da je kriv'', rekao je odvjetnik pretučene djevojke Milan Petrušić, dodajući da se optuženik tereti za kaznena djela prijetnje i tjelesne ozlijede.

''Sud je ponovio postupak, prošao je sve svjedoke, bilo ispitivanjem, bilo čitanjem iskaza. Saslušao je vještake. Odluka je da se sutra u 8:45 sati nastavlja odlukama Suda o dokaznim prijedlozima i pretpostavimo završnim riječima stranaka'', kaže odvkjetnik.

 

 

Svi svjedoci dali su iskaze ili je njihova izjava pročitana, a nitko nije mijenjao već prije dan iskaz. Presuda je teoretski moguća već sutra. 

''Varijanta po kojoj je obavezan istražni zatvor za osobu kod prvostupanjske presude, je kazna pet godina zatvora ili više. Samo je ta situacija u igir'', pojasio je odvjetnik u kojem bi slučaju optuženik bio zatvoren.

Zbog zaštite oštećene djevojke i optužba i obrana tražili su zatvaranje suđenja za javnost što je sutkinja i odobrila.

Novi odvjetnik Darka Kovačevića, Boris Radman zatražio je da se iskazi svih dosad ispitanih svjedoka samo pročitaju i da se ne trebaju ponovno ispitati, kako bi se suđenje ubrzalo. Iako na prošlom suđenju u 6 mjeseci  Sud nije stigao izreći presudu, u ovom obrana ne želi odugovlačiti postupak. 

Kako javlja reporter Dnevnika Nove TV Šime Vičević, Daruvarac je na Sud došao taksijem. Ušao je na Sud bez riječi, imao hladan pogled i bio bez emocija.

Pretučena djevojka došla je s majkom i prijateljicom i hodala je pognute glave, želeći izbjeći fotografiranje i snimanje.

Podsjetimo, Kovačević je 14. prosinca pušten da se brani sa slobode, a javnost je dodatno zgrozila vijest da su ga prijatelji svečano dočekali u kafiću.

Određene su mu mjere opreza, tri puta tjedno mora se javljati policiji, dobio je zabranu prilaska obitelji na 100 metara, kao i kontaktiranja s njima, te zabranu napuštanja prebivališta, čega se, doznajemo, pridržava.

Zbog puštanja na slobodu, a jer je istekao zakonski rok u kojem je mogao biti u istražnom zatvoru, organizirani su i prosvjedi i pljuštale su optužbe na rad pravosuđa. Reagirao je i državni vrh, što neki smatraju izravnim utjecajem na pravosuđe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene