Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i majka podigla tužbu

Nastavak drame u koprivničkoj bolnici: Baka djevojčice uhićena jer je prijetila liječnicima smrću? ''Djetetu je loše, svake se noći budi i vrišti"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Priča o majki koja je sa svojom desetogodišnjom djevojčicom doživjela neugodnu situaciju na odjelu pedijatrije u Općoj bolnici "Dr. Tomislav Bardek" u Koprivnici dobila je svoj nimalo ugodan nastavak. Pokrenuta je tužba protiv ravnatelja i pedijatrice, a reagirala je i policija.

"Moje je dijete psihički oboljelo zbog onoga što je proživjelo u toj bolnici. Teško je opisati koliko je tragično to bilo. Djetetu je loše, mučnine su se pogoršale, svake se noći budi i vrišti", ispričala nam je majka desetogodišnje djevojčice, Marina Gregurina, koja je nedavno na svom Facebook profilu, pod imenom Nina Kralj, objavila šokantnu ispovijest s odjela pedijatrije u koprivničkoj bolnici.

Na tadašnje navode o pedijatrici koja je, u razgovoru s medicinskom sestrom povisila ton i neadekvatno se ponašala prema desetogodišnjoj djevojčici, ravnatelj je priznao da je došlo do neprimjerene komunikacije, ali i da ta komunikacija nije bila usmjerena prema djetetu i njegovoj pratnji.

Pročitajte i ovo Dijete u bolnici, ilustracija HRVATSKO ZDRAVSTVO Šokantna ispovijest majke: "Moje dehidrirano dijete u bolnici nije dobilo infuziju jer je pozitivno na koronu"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PONAŠANJE PEDIJATRICE Ravnatelj koprivničke bolnice nakon šokantne ispovijesti majke 10-godišnje djevojčice: "Došlo je do neprimjerene komunikacije"

Prema riječima majke, zbog svega što se ranije dogodilo u bolnici, djetetova 57-godišnja baka otišla je razgovarati s ravnateljem te ustanove kako bi ustvrdila što se točno dogodilo i zatražila eventualnu ispriku. No, kako tvrdi Gregurina, baku djeteta ondje je dočekao hladan tuš.

"Kada je najavila tužbu, ravnatelj je zaprijetio da više nitko iz obitelji ondje neće moći dobiti odgovarajuću zdravstvenu zaštitu ako ijednu rečenicu izustimo na sudu", rekla je Gregurina koja je ovoga puta odlučila istupiti punim imenom i prezimenom.

Drama se nastavila u srijedu u poslijepodnevnim satima kada je policija pokucala na vrata obitelji Gregurina. Intervencijom policije, 57-godišnja osoba je uhićena i odvedena u pritvor.

"Majku su mi uhitili. Dijete proživljava veliki stres, ravnateljstvo je ovo odigralo prljavo. Prljave veze iz ravnateljstva urodile su plodom. Svi odvjetnici se boje te bolnice", ispričala nam je u šoku Gregurina.

Ravnatelj demantira sve navode

Upit o cijelom slučaju uputili smo i Mati Devčiću, ravnatelju Opće bolnice "Dr. Tomislav Bardek" u Koprivnici. Odbacio je sve navode i rekao da su 57-godišnju osobu, baku djevojčice, prijavili policiji "zbog prijetnji smrću zaposlenicima".

"Mogu reći da je ona bila kod nas u uredu. U komunikaciji s našim zaposlenicima iskazala je prijetnju smrću. Poduzeli smo korake u smislu prijave tog incidenta", rekao je Devčić za DNEVNIK.hr.

Devčić je također odbacio navode o prijetnjama uskraćivanjem adekvatne zdravstvene skrbi.

"To se ne može dogoditi. U svakoj minuti, 24 sata dnevno, kroz cijelu godinu, dužni smo svima, u punom opsegu, pomoći. Ne postoji mogućnost da netko takvo nešto izgovori u mojoj ustanovi. Ništa od toga nisam izgovorio", ispričao nam je ravnatelj koprivničke bolnice.

Policija podnijela kaznenu prijavu

Što se točno u dogodilo u koprivničkoj bolnici nastoji utvrditi i policija.

"7. rujna u Policijskoj postaji Koprivnica, 48-godišnja zdravstvena djelatnica podnijela je kaznenu prijavu protiv 57-godišnjakinje za kazneno djelo prijetnje. Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela, protiv 57-godišnjakinje je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predana je pritvorskom nadzorniku", rekli su nam iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Prema navodima Marine Gregurine, saslušanje njezine 57-godišnje majke održalo se u četvrtak oko 16 sati te je puštena da se brani sa slobode.

U međuvremenu, Marina Gregurina pokrenula je tužbu protiv doktorice (pedijatrice) i ravnatelja bolnice za nesavjesno liječenje i zlouporabu položaja i ovlasti.

"Postavili su zamku. Ravnateljstvo je povuklo veze kako bi se izvukli iz ovoga jer su svjesni da su ugrozili život djeteta. Majka im nije prijetila, čekali su priliku da potegnu korak protiv nas, ali to vam naravno, neće priznati", kazala nam je kratko Gregurina u četvrtak poslijepodne.

"Sada idem sa tužbom, a sigurna sam da će nam prijetiti", zaključila je Gregurina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene