Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je i u Hrvatskoj, uglavnom devedesetih, bilo nasrtaja na političare, naši se državnici ne boje Berlusconijeve sudbine. Prijetnje su, srećom, do sada uvijek bile lažne, a pokušaji fizičkih obračuna na vrijeme spriječeni i oštro kažnjeni.


Iako je svaki dan okružena masom ljudi, premijerku Jadranka Kosor nije strah. No kao ministrica, nebrojeno je puta doživjela opsadno stanje ispred ministarstva, gdje su ogorčeni branitelji prijetili su da će se raznijeti bombom. 'Ja se ne bojim ja sam kao što znate radila i prije dosta složene poslove i nije uvijek bilo jednostavno ali ja mislim da sam apsolutno sigurna', rekla nam je premijerka Kosor.

Vezani članci Svijeća Zagreb Te Zove: ''Zapalimo večeras u 21 sat na prozorima svijeću za djevojčicu'' Domagoj Mikić i bivši udomitelj zlostavljane djevojčice Bivši udomitelj ozlijeđene djevojčice u suzama: "Kad bih je zagrlio ne bih je nikad više pustio. Ne bih je pustio nikad da sam znao..."

>> Kerum dobio prijeteće pismo s mrtvačkom glavom

Bilo je situacija i kada je osiguranje predsjednika Stjepana Mesića moralo pojačati redove, a u nekoliko navrata baš na manifestacijama na koje je bio pozvan, stizale su dojave o bombi. Na predsjedničku adresu stiglo je i anonimno prijeteće pismo iz Rusije, u kojem ga se navodno upozoravalo da se ne miješa u slučaj Zagorec. 'Vidite da ja imam oko sebe policajce i ne trebam se ništa plašiti', istaknuo je Mesić.

Yugom u Sabor

Ne plaši se ni prvi čovjek Sabora, iako su psi tragači u saboru bili česta pojava, a dojave o bombi svaki su put bile lažne. 'Pa ne vjerujem jer nisam to primijetio da sam se našao u toj situaciji to bi trebao bit debeli razlog, ali ponekad u životu ne morate imat nikakav razlog', rekao je Bebić. Neriješeni status bio je dovoljan razlog za 34-godišnjeg branitelja da se s Yugom 45 zaleti u zgradu Sabora, točnije u ulaz kojim se služe zastupnici i dužnosnici.

>> VIDEO: Berlusconi će se od napada oporavljati tjednima

I Željku Kerumu prijetilo se smrću te mu se sugeriralo da što prije da ostavku kao gradonačelnik. Na vlastitoj koži nimalo ugodne prijetnje osjetio je Zlatko Kramarić, jer ako povuče krivi politički potez, prijetili su mu, stradat će mu dijete. Na pokojnog predsjednika Tuđmana pokušan je i atentat, a pokojni Vlado Gotovac bio je jedini koji je dobio kamen u glavu. Takvi činovi, inače se kažnjavaju najstrožim kaznama zatvora.