Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sretniji dani

Brodogradilište 3. maj isporučilo brod "Neptune Barcelona": "Danas je lijepo biti trećemajac"

Grčkom naručitelju predan je, iz riječkog brodogradilišta 3. maj, brod za prijevoz kamiona i automobila “Neptune Barcelona”. Povodom ovog događaja održana je velika svečanost.

Riječ je o najvećem brodu u floti ovog brodara s kapacitetom nosivosti od 7000 vozila. Brod je završen zahvaljujući državnim jamstvima za završetak gradnje u iznosu od 22 milijuna eura.

Cijena samog broda još je službena tajna. No, dobro upućeni izvori kažu da je prodan po cijeni većoj od 50 milijuna eura. Na svečanosti su danas sudjelovali i predsjednik Vlade Andrej Plenković te ministar gospodarstva Davor Filipović.

Iz brodogradilišta 3. maj javila se reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić, koja je razgovarala s predstavnikom sindikata metalaca i radnikom u 3. maju Slađanom Pejićem.

Pročitajte i ovo Kruzer koji će graditi Treći maj - 3 do jučer na koljenima Ima svoju podmornicu i dva helikoptera: Najluksuzniji polarni kruzer na svijetu izgrađen je u Hrvatskoj, Australci ih sad žele još pet

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna posjet trećem maju Plenković o aferi Janaf: "Ne znam odakle cure informacije. Svakako ne cure od onoga tko o tome ne zna ništa"

"Osjećam se super, zahvaljujući potpori Vlade od 2019. ovo nam je već treća primopredaja broda, a prošli smo mjesec imali i prvo porinuće", rekao je Pejić. "Danas je lijepo biti trećemajac, osim tri primopredaje i jednog porinuća, Vlada je donijela odluku i o završetku gradnje 527 koji nam je na prvom navozu, tako da posla ima".

Otvorio se i o budućnosti brodogradilišta. "Nas radnika je oko 700, plus nekakvih 200 iz kooperantskih društava. Plaća je redovita, a s gradnjom osiguravamo kapacitet zaposlenja na duže vremensko razdoblje, a nadamo se da će uprava dogovoriti i neke druge, manje poslove. Nama je svejedno, bitno je da posla ima i da se radi", rekao je.

"Nadam se da će sve biti u redu, naravno uvijek postoji crv sumnje, pogotovo kad se sjetimo stanja u brodogradilištu iz 2018. ili 2019., ali nadajmo se da su loša vremena iza nas. Ovaj tip posla ima budućnost kod nas, samo treba radiiti i potreban je netko tko će nas pratiti u našem radu", rekao je Pejić.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene