Iz 3. maja poručuju da su poduzeli pravne korake da se blokada skine te naveli da tražbine zbog kojih je pokrenut ovršni postupak ne priznaju kao dospjele.

Galerija Brodogradilište 3. maj (Foto: Vijesti u 14h) Brodogradilište 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Brodogradilište 3. maj, ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) +0 Brodogradilište 3. maj (Foto: Pero Lovrovic/PIXSELL)

Na stranicama Zagrebačke burze objavljena je obavijest da je riječko brodogradilište 3. maj ponovno u blokadi.

Vezani članci 3. maj (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) Sindikalisti 3. maja uputili apel vjerovnicima: "Otvaranjem stečaja svi će biti na gubitku" Brodogradilište 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) Još jedna prilika za riječki škver: Trgovački sud u Rijeci ponovno odgodio stečaj brodogradilišta 3. maj

"3. Maj Brodogradilište Rijeka obavještava investicijsku javnost da su računi Društva u privremenoj blokadi zbog pokrenutog ovršnog postupka, a radi čega su poduzete odgovarajuće pravne radnje obzirom da Društvo premetne tražbine ne priznaje kao dospjele.

Očekuje se da će u razumnom periodu doći do deblokade računa Društva", navodi se u priopćenju.

Vlada je na sjednici održanoj početkom rujna usvojila plan o načinu podmirenja dugovanja i spas riječkog brodogradilišta. Riječ je o dugovima za nepodmirenu naknadu za koncesiju, u iznosu od 5,44 miljuna kuna.

Ministar gospodarstva Darko Horvat ranije je izvijestio da je Nadzorni odbor HBOR-a uvjetno dozvolio odnosno osigurao 150 milijuna kuna kredita potrebnih za likvidnost 3. maja te kazao da je velika većina vjerovnika 3. maja pristala na sporazum i odgodu dospijeća većeg dijela tražbina.

Naime, više od 90 posto vjerovnika 3. maja pristalo je na sporazum po kojem bi im se 15 posto potraživanja isplatilo iz novog kredita, dok za preostalih 85 posto tražbine pristaju na dvogodišnju odgodu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju