Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IMA LI KRAJA

Riječko brodogradilište 3. maj ponovno u blokadi, ovaj put zbog pokrenute ovrhe

Brodogradilište 3. maj (Foto: Vijesti u 14h)
Brodogradilište 3. maj (Foto: Vijesti u 14h) Vijesti u 14h
Aktualno Galerija Brodogradilište 3. maj (Foto: Vijesti u 14h) Brodogradilište 3. maj (Foto: Vijesti u 14h) Foto: Vijesti u 14h +0 Brodogradilište 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Iz 3. maja poručuju da su poduzeli pravne korake da se blokada skine te naveli da tražbine zbog kojih je pokrenut ovršni postupak ne priznaju kao dospjele.

Na stranicama Zagrebačke burze objavljena je obavijest da je riječko brodogradilište 3. maj ponovno u blokadi.

Pročitajte i ovo Traktori blokirali autocestu - 3 Veliko nezadovoljstvo Poljski poljoprivrednici traktorima blokirali autocestu prema Njemačkoj Tvrtke splitskog škvera u blokadi - 2 RJEŠENJE SE NE NAZIRE Zavjet šutnje u splitskom škveru, a problema nebrojeno: Plaća kasni, brodovi na čekanju, dio tvrtki-kćeri u blokadi...

"3. Maj Brodogradilište Rijeka obavještava investicijsku javnost da su računi Društva u privremenoj blokadi zbog pokrenutog ovršnog postupka, a radi čega su poduzete odgovarajuće pravne radnje obzirom da Društvo premetne tražbine ne priznaje kao dospjele.

Očekuje se da će u razumnom periodu doći do deblokade računa Društva", navodi se u priopćenju.

Vlada je na sjednici održanoj početkom rujna usvojila plan o načinu podmirenja dugovanja i spas riječkog brodogradilišta. Riječ je o dugovima za nepodmirenu naknadu za koncesiju, u iznosu od 5,44 miljuna kuna.

Ministar gospodarstva Darko Horvat ranije je izvijestio da je Nadzorni odbor HBOR-a uvjetno dozvolio odnosno osigurao 150 milijuna kuna kredita potrebnih za likvidnost 3. maja te kazao da je velika većina vjerovnika 3. maja pristala na sporazum i odgodu dospijeća većeg dijela tražbina.

Naime, više od 90 posto vjerovnika 3. maja pristalo je na sporazum po kojem bi im se 15 posto potraživanja isplatilo iz novog kredita, dok za preostalih 85 posto tražbine pristaju na dvogodišnju odgodu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene