Abu Bakr al Bagdadi (Foto: AFP)
Abu Bakr al Bagdadi (Foto: AFP) Foto: Afp

Abu Bakr Al-Bagdadi, zloglasni vođa ISIL-a ubio se nakon što ga je američka vojska natjerala u stupicu. Sa sobom je raznio i dvoje djece kada je aktivirao bombu. Njegovi sljedbenici odabrali su novog vođu i glasnogovornika, koji im je također ubijen.


Nakon što je američka vojska u velikoj akciji na granici Sirije i Iraka u smrt natjerala terorista Abu Bakr Al-Bagdadija, teroristička grupa ISIL izabrala je novog vođu.

Vezani članci Islamska država, ilustracija Islamska država u Iraku ponovno jača. "Vrlo su sofisticirani. Oni su sada kao Al-Kaida na steroidima" Borci ISIL-a - 2 ISIL-ovci dovedeni pred sud u Sarajevo: Svi tvrde da su nevini, određen im jednomjesečni pritvor

U videu koji traje sedam minuta objavili su da im je novi čelnik Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi te da će nastaviti Al-Bagdadijevu misiju da oslobode zarobljene ISIL-ovce i regrutiraju nove članove.

Najavili su i da imaju novog glasnogovornika, jer je stari također ubijen. Abu Hamza al-Qurayshi poručio je Amerikancima da ne slave smrt ISIL-ovaca, javlja Independent.