Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavili video

"Nastavljamo njegovu misiju": Islamska država potvrdila smrt Al-Bagdadija i objavila ime svog novog vođe

Abu Bakr al Bagdadi (Foto: AFP)
Abu Bakr al Bagdadi (Foto: AFP) Foto: Afp
Abu Bakr Al-Bagdadi, zloglasni vođa ISIL-a ubio se nakon što ga je američka vojska natjerala u stupicu. Sa sobom je raznio i dvoje djece kada je aktivirao bombu. Njegovi sljedbenici odabrali su novog vođu i glasnogovornika, koji im je također ubijen.

Nakon što je američka vojska u velikoj akciji na granici Sirije i Iraka u smrt natjerala terorista Abu Bakr Al-Bagdadija, teroristička grupa ISIL izabrala je novog vođu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povijesni trenutak VIDEO Gotovo je: Pentagon je potvrdio, posljednji američki avion napustio je kabulsku zračnu luku. Gradom odjekuju pucnjevi Slika nije dostupna Uhićen 2014. Iz bosanskog Alcatraza uskoro izlazi jedan od vođa radikalnih islamista, njegov odvjetnik za Dnevnik Nove TV tvrdi: "Bavio se poljoprivredom"

U videu koji traje sedam minuta objavili su da im je novi čelnik Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi te da će nastaviti Al-Bagdadijevu misiju da oslobode zarobljene ISIL-ovce i regrutiraju nove članove.

Najavili su i da imaju novog glasnogovornika, jer je stari također ubijen. Abu Hamza al-Qurayshi poručio je Amerikancima da ne slave smrt ISIL-ovaca, javlja Independent.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene