Nedugo nakon priloga u Dnevniku Nove TV ukonjeno je zapušteno reciklažno dvorište nasuprot velebne sljemenske žičare.

Galerija


Dnevnik Nove TV nedavno je u rubrici Život u Hrvatskoj donio veliku priču o sjaju i bijedi života u Zagrebu.

Vezani članci Milan Bandić USKOK provodi izvide vezane uz sljemensku žičaru, doznaje Nova TV: Radovi poskupjeli za gotovo 90 miljuna kuna Sljemenska žičara Kako su troškovi sljemenske žičare išli u nebo: "Sifon s ventilom koji je koštao 200 kuna na kraju se popeo na 40.000"

U prilogu smo pokazali i kako se nasuprot velebnog zdanja zagrebačke žičare nalazi pretrpano i zapušteno reciklažno dvorište.

Nedugo nakon priloga reciklažno dvorište je uklonjeno, a o tome gdje je dvorište preseljeno te što će se nalaziti na njegovu mjestu poslali smo upit Gradu te ćemo ga objaviti po primitku.

Uklonjeno reciklažno dvorište nasuprot sljemenske žičare
Uklonjeno reciklažno dvorište nasuprot sljemenske žičare (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, cijena gradnje sljemenske žičare otišla je u nebo.

"Radije bih govorila o tome što nam sve ta žičara donosi u budućnosti i kako to možemo iskoristiti nego jesu li su prenapuhani troškovi. Zagreb je pod lupom duži niz godina, mi itekako pazimo na svaki naš korak", kazala je u našem prilogu Mirka Jozić, pročelnica za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša..

O uklanjanju otpada oglasili su se i iz Zagrebačkog holdinga. Kazali su da je reciklažno dvorište Tunel u Kvintičkoj ulici uklonjeno ''jer nije bilo adekvatno potrebama i veličinom''.

''Najbliže reciklažno dvorište u istoj gradskoj četvrti nalazi se na Šestinama, na adresi Prilaz Kraljičinu zdencu kod kućnog broja 4.

U budućnosti se planira otvoriti još jedno mobilno reciklažno dvorište na području Markuševca kako bi se zadovoljile potrebe za jednostavnijim i lakšim odlaganjem raznih vrsta otpada stanovnika gradske četvrti Podsljeme'', poručuju iz Holdinga.