Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oakland True Blue Six

Najstariji automobil u Hrvatskoj ima novog vlasnika i odlazi na restauraciju, evo kako izgleda danas

Najstariji automobil u Hrvatskoj dobio novog vlasnika (Foto: Dnevnik.hr)1 - 1
Najstariji automobil u Hrvatskoj dobio novog vlasnika (Foto: Dnevnik.hr)1 - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Najstariji automobil u Hrvatskoj dobio novog vlasnika (Foto: Dnevnik.hr)1 - 1 Najstariji automobil u Hrvatskoj dobio novog vlasnika (Foto: Dnevnik.hr)1 - 1 Foto: DNEVNIK.hr Najstariji automobil u Hrvatskoj dobio novog vlasnika (Foto: Dnevnik.hr)1 - 4 Najstariji automobil u Hrvatskoj dobio novog vlasnika (Foto: Dnevnik.hr)1 - 4 Foto: DNEVNIK.hr Najstariji automobil u Hrvatskoj dobio novog vlasnika (Foto: Dnevnik.hr)1 - 3 Najstariji automobil u Hrvatskoj dobio novog vlasnika (Foto: Dnevnik.hr)1 - 3 Foto: DNEVNIK.hr Najstariji automobil u Hrvatskoj dobio novog vlasnika (Foto: Dnevnik.hr)1 - 2 Najstariji automobil u Hrvatskoj dobio novog vlasnika (Foto: Dnevnik.hr)1 - 2 Foto: DNEVNIK.hr +7 Najstariji automobil u Hrvatskoj dobio novog vlasnika (Foto: Dnevnik.hr)1 - 5 Galerija 1/12 >>
Američki Oakland True Blue Six desetljećima je bio u Otočcu. Ima novog vlasnika koji će ga restaurirati i podariti mu novi život.

Vlasnik automobila, ljekarnik Franjo Častek iz Otočca, davne 1928. godine automobil je kupio na Zagrebačkom Velesajmu od trgovca Ferdinanda Budickog. Automobil mu je bio potreban zbog posla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stogodišnjica 'Ove su godine svi pobjednici' Slika nije dostupna Napokon i legalno Veselje na Kubi: Nakon 50 godina smiju prodavati i kupovati aute!

Častek je poginuo tijekom Drugog svjetskog rata, a automobil je ostao. Američki Oakland True Blue Six iz 1925. godine preživio je sve ratove. Cabrio s četvoro vrata parkiran je 1941. godine u štagalj i otada nije vožen.

Članovi udruge Zelene stope otkrili su ovaj automobil prije 10-ak godina. Poznavatelji starih automobila kažu da je u izvanrednom originalnom stanju, s gotovo svim originalnim dijelovima i skoro potpuno zdravom limarijom.

Udobna sportska limuzina proizvedena je u tvornici Oakland, u suradnji s General Motorsom, kao jedan od 33.500 primjeraka. Tvornica je u međuvremenu propala.

Da je automobil iz neke od poznatih tvornica koje i danas posluju, danas bi njegova vrijednost bila neprocjenjiva. Novi vlasnik ovog automobila je Muzej oldtimera Presečki u Krapini.

Nakon restauracije, Oakland True Blue Six bit će izložen u muzeju gdje će ga zaljubljenici u stare automobile moći vidjeti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene