Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmodernija tvornica

Ono znaju kako zemlji ribe prodati ribu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako Eskimu prodati led, čini se, najbolje znaju u bračkim Postirama. Tvornica za preradu ribe, najviše izvozi u zemlju ribe - Japan, a njihovi proizvodi mogu se naći u svim dijelovima svijeta.

Danas su otvorili novi pogon vrijedan 250 milijuna kuna i zaposlili 50 ljudi. Proizvodnju će povećati za 15 milijuna konzervi riblje paštete, tisuću tona slane i 2 tisuće tona smrznute ribe za izvoz.

Pročitajte i ovo Isporuka šeste brze brodice na Braču - 3 Prisustvovao i Beroš Pomorska hitna pomoć doblila šestu brzu brodicu: "Ovo je značajan iskorak u našem javnom zdravstvenom sustavu i tu naš posao ne staje" Snimljene pijavice kod Pule i Brača upaljen žuti meteoalarm VIDEO Opasno vrijeme: Pijavica protutnjala Bračom, druga snimljena kod Pule

Svečanu vrpcu je prerezao ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i otvorio novi pogon. Bio je odjeven u bijelu kutu, zbog higijene, te je obišao pogon.

'Ako imamo najmoderniju tvornicu za preradu ribe koja diže gotovo 3 puta dosadašnju proizvodnju sardine, onda znači da je kapacitet proizvodnje puno jači', rekao je Jakovina.

>>Zahvaljujući Dnevniku Nove TV pronašle posao

U Hrvatskoj se 2011. proizvelo 7.726, a 2012., 8.772 tona konzervirane ribe. Povećanje je to od 13,5 posto.

'Najveći izvoz po prometu je Japan, ali mi izvozimo u cijeli svijet, u regiju, a ulaskom u Uniju nadamo se povećanju izvoza na tržište Unije', rekao je predjsednik uprave Mislav Bezmalinoć.

No, Hrvatima riba - i nije najčešći izbor na jelovniku.'Potrebno je podići svijest o promjeni ishrane i većoj količini konzumacije ribe', naglasio je Jakovina. Jer, domaće je ukusno, i najvažnije - zdravo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene