Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako Eskimu prodati led, čini se, najbolje znaju u bračkim Postirama. Tvornica za preradu ribe, najviše izvozi u zemlju ribe - Japan, a njihovi proizvodi mogu se naći u svim dijelovima svijeta.


Danas su otvorili novi pogon vrijedan 250 milijuna kuna i zaposlili 50 ljudi. Proizvodnju će povećati za 15 milijuna konzervi riblje paštete, tisuću tona slane i 2 tisuće tona smrznute ribe za izvoz.

Vezani članci Slika nije dostupna Najveća linija u Europi, najsuvremenija oprema i bogat izvoz! Da, to je priča iz Hrvatske... Slika nije dostupna Ljetujte u Dalmaciji!

Svečanu vrpcu je prerezao ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i otvorio novi pogon. Bio je odjeven u bijelu kutu, zbog higijene, te je obišao pogon.

'Ako imamo najmoderniju tvornicu za preradu ribe koja diže gotovo 3 puta dosadašnju proizvodnju sardine, onda znači da je kapacitet proizvodnje puno jači', rekao je Jakovina.

>>Zahvaljujući Dnevniku Nove TV pronašle posao

U Hrvatskoj se 2011. proizvelo 7.726, a 2012., 8.772 tona konzervirane ribe. Povećanje je to od 13,5 posto.

'Najveći izvoz po prometu je Japan, ali mi izvozimo u cijeli svijet, u regiju, a ulaskom u Uniju nadamo se povećanju izvoza na tržište Unije', rekao je predjsednik uprave Mislav Bezmalinoć.

No, Hrvatima riba - i nije najčešći izbor na jelovniku.'Potrebno je podići svijest o promjeni ishrane i većoj količini konzumacije ribe', naglasio je Jakovina. Jer, domaće je ukusno, i najvažnije - zdravo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook