Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dugogodišnje potrage

Zahvaljujući Dnevniku Nove TV pronašle posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući Dnevniku Nove TV vlasnik tvornice za preradu ribe u Stankovcima nema problema s pronalaženjem zaposlenika.

Prije nešto više od mjesec dana izvještavali smo o neuspješnim pokušajima koje je vlasnik tvornice za preradu ribe imao tražeći 350 radnika u poslovnoj zoni Stankovci između Šibenika i Zadra.
Upravo je naša priča pokrenula desetke ljudi da se obrate poslodavcu, a neki od njih su godinama na Zavodu bezuspješno čekali svoju priliku.

Pročitajte i ovo Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu Boeingova tvornica u Rentonu Model 737 Max Moguća nova greška na Boeingovim avionima: Na sigurnosni pregled odlazi 50 mlažnjaka

>> Ne znate kako pronaći posao: Upoznajte čovjeka s kreativnom idejom

O ponudi za posao upravo su preko televizijskih ekrana saznale Mirjana Belušić i Semija Begić i već sutradan su pokucale na vrata tvornice za preradu sitne ribe. U ured Zavoda za zapošljavanje iz Šibenika u tvornicu odavno nisu poslali nijednog radnika. Tek nakon objave priče u Dnevniku Nove TV, sve se pokrenulo. Zamjenik direktora tvornice Ostrea Krešimir Peradanović kaže da se putem telefona i e-maila javilo nekoliko desetaka ljudi, a dosta njih iz Šibenika kojeg su u početku prozvali kao grad iz kojeg imaju slabi odaziv.

Semija i Mirjana u dvadeset su dana obavile sve, od prvog dolaska u tvornicu, do posljednjeg razgovora na kojem su čule ono što su godinama željele čuti. To je da ih netko upita radnu knjižicu, poreznu karticu, broj tekućeg računa i odjavu s posljednjeg osiguranja.

Plaća im je 3700 kn, prijevoz iz grada do tvornice osiguran. Poslodavac je još nedavno vapio za 350 ljudi, ali sada je puno lakše. Poslodavci se žale na neučinkovitost koordinacije Zavoda između njih i nezaposlenih. Tvornica za preradu sitne ribe dokaz je da posla ima. I da ima i onih koji ga itekako žele raditi.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene