Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cilj istraživanja bio je saznati u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj, i to temeljem iskustava te percepcije samih zaposlenika.


Temeljem rezultata istraživanja koje je portal MojPosao proveo na više od 5100 zaposlenika, dodijeljene su nagrade "Najbolji poslodavac". U ovogodišnjem istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovale su tvrtke iz svih grana gospodarstva, u privatnom, stranom te domaćem vlasništvu, njih ukupno 45.

Vezani članci Štrajkaši prosvjeduju (Foto: Dnevnik.hr) Nastavljen prosvjed u Đuri Đakoviću, podržali ih i prosvjetari iz okolnih škola: "Nećemo razgovor, hoćemo rješenja"! Ivan Barić (Foto: Dnevnik.hr) Radnici Đure Đakovića u štrajku zbog neisplate plaća: "Štrajkamo dok ne dobijemo odgovore i rješenja"

Cilj istraživanja bio je saznati u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj, i to temeljem iskustava te percepcije samih zaposlenika.

U istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovale su tvrtke koje su bile suglasne s provođenjem istraživanja među njihovim zaposlenicima, a samo istraživanje provedeno je putem upitnika koji se sastoji od 78 ključnih tvrdnji iz devet područja istraživanja:

1. izazovnost radnih zadataka
2. lojalnost zaposlenika
3. organizacija rada
4. radni uvjeti
5. osobni rast i razvoj
6. uključenost u donošenje odluka
7. posvećenost poslu
8. međuljudski odnosi
9. komunikacija u tvrtki

Usporedbom ocjena svih tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju dobiven je poredak najboljih poslodavaca u 2016. godini. Po navedenim kriterijima, najbolji poslodavci u 2016. godini u kategoriji velikih tvrtki su:

1. dm-drogerie markt d.o.o.
2. Deichmann trgovina obućom d.o.o.
3. IKEA Hrvatska d.o.o.

Najboljim poslodavcima u kategoriji srednjih tvrtki proglašeni su:

1. Henkel Croatia d.o.o.
2. DHL International d.o.o.
3. Rimac Automobili d.o.o.

Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2016. godinu su:
1. Deegeetal
2. Greyp Bikes d.o.o.
3. Integracija od-do d.o.o.