Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne nasjedajte

Šef sisačko-moslavačke policije o dojavama da ima krađa na razrušenom području: "Sve smo ih provjerili i utvrdili da nisu točne"

Šef PU sisačko-moslavačke Luka Pešut na konferenciji za novinare upozorio je na širenje lažnih dojava o kriminalu na području te županije, pogođene razornim potresom.

Luka Pešut naglasio je da policija nije zaprimila ni jednu dojavu građana o nekom konkretnom kaznenom djelu vezanu za ovu situaciju.

Pročitajte i ovo Adolfo Macias, aka Fito Izdašan kriminalni dosje Tko je zloglasni ekvadorski narkobos Fito? Njegov bijeg izazvao je kaos i izvanredno stanje Mladić iza metalne ograde, ilustracija strašne sudbine Šokantna ispovijest 13-godišnjaka koji ubija za novac: "Većina male djece je gladna. Postaneš ovisan..."

"Na društvenim mrežama su na deseci lažnih dojava, mi smo ih provjerili i utvrdili da nisu točne. Molim sve dobronamjernike da se time ne služe jer zamaraju nas i šire lažne informacije. Ne nasjedajte ni na neke lažne račune, donacije dajte izravno na račune koji su vezani za Civilnu zaštitu ili stožer ove županije", istaknuo je Pešut.

Što se tiče lažnih računa za donacije, na konferenciji je navedeno kako su za novčane donacije dane jasne upute od Vlade i nalaze se na stranicama Sisačko-moslavačke županije.

Pešut je izvijestio i da se od potresa do danas na tom području dogodilo 30 kaznenih djela od kojih ni jedno nije uzročno-posljedično vezano za potres.

"Imali smo vrijeđanje Milorada Pupovca u Glini od strane mladića, policija ga je suradnjom pronašla na zadarskom području te mu slijedi kaznena prijava za javno poticanje na nasilje i mržnju", kazao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene