Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"odgovorio sam na pitanja"

Podmukli Plenković, ulizica Jandroković: Pantovčak neobičnim priopćenjem objavio da je šef vojske pisao predsjedniku, premijeru i ministru obrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera, nakon tvrdnji da mu na sastanku u Banskim dvorima nije bilo dopušteno govoriti, uputio je pismo predsjedniku Zoranu Milanoviću, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru obrane Mariju Banožiću.

Načelnik Glavnog stožera OSRH, Robert Hranj, uputio je danas dopis Zoranu Milanoviću, Andreju Plenkoviću i ministru Mariju Banožiću, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

U priopćenju, koje potpisuje Milanovićev glasnogovornik, Nikola Jelić, piše da je "nakon Andreja Plenkovića, koji je to jučer učinio podmuklo, danas je njegova višenamjenska ulizica Gordan Jandroković besramno slagao kako je Predsjednik Republike zabranio načelniku Glavnog stožera OSRH admiralu Robertu Hranju da govori na sjednici Vijeća za obranu".

U priopćenju koje potpisuje Jelić stoji i da "nije novo da lažu, ali sada svojim lažima u neugodnu situaciju dovode načelnika Glavnog stožera OSRH i perfidno ga pokušavaju uvući u raspravu u kojoj on, kao časni i profesionalni vojnik, ne želi sudjelovati".

Stoga su u Uredu predsjednika odlučili objaviti dopis načelnika Hranja u cijelosti, kako bi javnost dobila točnu informaciju.

Pročitajte i ovo Mislav Bago u studiju Dnevnika Nove TV - 2 KOMENTAR MISLAVA BAGE Što se može dalje očekivati od Milanovića i Plenkovića? "Siguran sam da predsjednik neće sjediti prekriženih ruku i gledati fazane na Pantovčaku"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NASTAVAK PREPUCAVANJA Iz Ureda predsjednika oštro: "Andrej Plenković odlučio je lagati čak i o sastanku Vijeća za obranu i tako još jednom pokazati kakav je on tip čovjeka"

"Vezano uz brojne zahtjeve medija da komentiram svoje sudjelovanje na Vijeću za obranu, želim naglasiti da, kao profesionalni vojnik i kao načelnik GS OS RH, smatram neprimjerenim da iznosim detalje rasprave sa jučerašnjih sastanaka Vijeća za obranu i Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Smatram da je najvažnije da se o bitnim pitanjima vezanim za stanje u Oružanim snagama raspravljalo detaljno, angažirano i, vjerujem, u konačnici, konstruktivno.

Moje izlaganje bilo je vezano za sposobnosti OS te stanje vojne infrastrukture. Govorio sam i o detaljima dostizanja određenih sposobnosti.

Zaključno, uvjeren sam da sam na sastanku Vijeća za obranu, u skladu s vlastitim spoznajama i znanjima, odgovorio na sva postavljena mi pitanja", napisao je Hranj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene