U subotu ujutro na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održana je još jedna grupna molitva muškaraca. Istovremeno je, u znak protesta, održana i "Tiha misa" za žrtve femicida u Hrvatskoj.

Galerija Molitva na Trgu bana Jelačića - 10 Molitva na Trgu bana Jelačića - 2 Molitva na Trgu bana Jelačića - 3 +30 Molitva na Trgu bana Jelačića - 4

Nekoliko stotina muškaraca okupilo se i ove subote na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Uz slike djevice Marije, molili su za domovinu, mir i postanak muškaraca autoritetom u obitelji.

Među ostalima, na molitvu je stigao i Ivica Pratkačić iz Njemačke. 

"Prvi put sam na ovome susretu i bila mi je želja da dam podršku ovome našemu narodu. To mi je zadovoljstvo. Dobio sam čast da mogu nositi ovu zastavu. Hvala onome tko je organizirao ovo i svaka mu čast. Želim poručiti svima muškima koji mogu da nam se priključe", rekao je.

Molitva krunice na glavnom zagrebačkom trgu 2 FOTO Neobičan prizor dočekao Zagrepčane na glavnom gradskom trgu: Muškarci klečali i molili za čednost u odijevanju i predbračnu čistoću

Vice Batarelo Batarelo (opet) širi mržnju: "Povest ćemo (duhovni) rat protiv tetkica i izdajnika"

Samo pedesetak metara dalje održan je prosvjedni performans.

Naime, umjetnica Arijana Lekić Fridrih organizirala je performans šutnje "Tiha misa". Devet osoba stajalo je ispred 13 ruža koje su predstavljale žrtve femicida u Hrvatskoj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju