Ispred crkve svetog Marka na istoimenome trgu, unatoč novim mjerama nakon nedavne pucnjave, udruga Vigilare održala je prosvjedno okupljanje "Misa, procesija i krunica za zadovoljštinu Bogu".

Galerija


Unatoč novom sigurnosnom režimu na Markovu trgu, ispred crkve svetog Marka održano je okupljanje u organizaciji udruge Vigilare pod nazivom ''Misa, procesija i krunica za zadovoljštinu Bogu''.

Vezani članci Prosvjed u Berlinu Policija u Berlinu vodenim topom zaustavila prosvjed protiv korona mjera: "Nije nam preostalo ništa drugo" Policija vodenim topom rastjerivala prosvjednike Prosvjedovali protiv mjera, a zatim se skupili i oni koji su bili protiv prosvjeda. Policija ih tjerala vodenim topom

Molili su za premijera, ustavne suce i saborske zastupnike te za, kako kažu, sve nepravedne zakone koje su donijeli. Predsjednik Udruge Vice Batarelo u razgovoru nam je objasnio kako su se uspjeli okupiti unatoč strogom sigurnosnom režimu. Tvrdi da su prosvjed još ranije prijavili te kako uopće nije riječ o prosvjedu, već o misi.

"Imali smo svetu misu, procesiju, zadovoljština za javne grijehe, došli smo ovdje u dogovoru s policijom kao što ste vidjeli, to je bilo mirno, izmolili smo krunicu i otišli smo. Mislimo da je dobro donijeti malo svjetla, naročito nakon mraka koji je jučer bio. Slučajno se to jučer dogodilo, ali mi smo još prije najavili ovo", istaknuo je.

Da je okupljanje prijavljeno ranije, prije pucnjave na Markovu trgu, potvrdio je za Novu TV i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

"Mi smo temeljem novog privremenog sigurnosnog režima koji će sada vladati na Trgu svetog Marka predvidjeli mogućnost daljnjih javnih okupljanja uz naravno prethodnu najavu nadležnoj policijskoj postaji te uz adekvatne kontrole i pretrage policijskih službenika nad sudionicima takvih javnih okupljanja upravo ovdje na kontrolnim točkama na prilaznim cestama", zaključio je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr