Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč mjerama

Nakon pucnjave na Markovu trgu udruga Vigilare održala skup: "Molili smo se i sve prijavili ranije"

Prosvjed Vigilarea unatoč mjerama na Markovu trgu - 1
Prosvjed Vigilarea unatoč mjerama na Markovu trgu - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prosvjed Vigilarea unatoč mjerama na Markovu trgu - 1 Prosvjed Vigilarea unatoč mjerama na Markovu trgu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed Vigilarea unatoč mjerama na Markovu trgu - 3 Prosvjed Vigilarea unatoč mjerama na Markovu trgu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed Vigilarea unatoč mjerama na Markovu trgu - 2 Prosvjed Vigilarea unatoč mjerama na Markovu trgu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed Vigilarea unatoč mjerama na Markovu trgu - 4 Prosvjed Vigilarea unatoč mjerama na Markovu trgu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Prosvjed Vigilarea unatoč mjerama na Markovu trgu - 6 Galerija 1/8 >>
Ispred crkve svetog Marka na istoimenome trgu, unatoč novim mjerama nakon nedavne pucnjave, udruga Vigilare održala je prosvjedno okupljanje "Misa, procesija i krunica za zadovoljštinu Bogu".

Unatoč novom sigurnosnom režimu na Markovu trgu, ispred crkve svetog Marka održano je okupljanje u organizaciji udruge Vigilare pod nazivom ''Misa, procesija i krunica za zadovoljštinu Bogu''.

Pročitajte i ovo Poljski poljoprivrednici Pao dogovor Okončana kriza na poljsko-ukrajinskoj granici koja je trajala mjesecima Prosvjed u Gruziji Tisuće na ulicama VIDEO Kaos u državi na rubu Europe: Veliki prosvjedi danima ne prestaju, došlo i do sukoba s policijom

Molili su za premijera, ustavne suce i saborske zastupnike te za, kako kažu, sve nepravedne zakone koje su donijeli. Predsjednik Udruge Vice Batarelo u razgovoru nam je objasnio kako su se uspjeli okupiti unatoč strogom sigurnosnom režimu. Tvrdi da su prosvjed još ranije prijavili te kako uopće nije riječ o prosvjedu, već o misi.

"Imali smo svetu misu, procesiju, zadovoljština za javne grijehe, došli smo ovdje u dogovoru s policijom kao što ste vidjeli, to je bilo mirno, izmolili smo krunicu i otišli smo. Mislimo da je dobro donijeti malo svjetla, naročito nakon mraka koji je jučer bio. Slučajno se to jučer dogodilo, ali mi smo još prije najavili ovo", istaknuo je.

Da je okupljanje prijavljeno ranije, prije pucnjave na Markovu trgu, potvrdio je za Novu TV i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

"Mi smo temeljem novog privremenog sigurnosnog režima koji će sada vladati na Trgu svetog Marka predvidjeli mogućnost daljnjih javnih okupljanja uz naravno prethodnu najavu nadležnoj policijskoj postaji te uz adekvatne kontrole i pretrage policijskih službenika nad sudionicima takvih javnih okupljanja upravo ovdje na kontrolnim točkama na prilaznim cestama", zaključio je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene