Seizmolozi će uskoro postaviti 20 seizmografa i akcelerografa po Sisačko-moslavačkoj županiji. Sizmolog Krešimir Kuk rekao je da registriraju veći broj potresa od dosad prijavljivanih, ali to je normalna pojava i nema mjesta strahu.

Galerija


Na seizmički aktivnom području seizmolozi postavljaju uređaje koji bilježe i najslabija podrhtavanja tla. Po 20 seizmografa i akcelerografa, čiju je nabavu financirala država, bit će razmješteno u cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji.

"Postavljanjem ovih instrumenata, uspijevamo registrirati puno veći broj potresa od onih koje smo do sada prijavljivali, poglavito manjih koji se osjete u užem području epicentra ili ga osjeti samo manji broj stanovništva koje je relativno blizu'', rekao je seizmolog Krešimir Kuk te dodao da je normalna serija potresa, nakon jednog ovolike jačine.

Jagoda Mlakar Novi grad u nastajanju: "Mi smo Banovina, ne želimo biti zadnja rupa u Hrvatskoj i rep koji treba presjeći. Apeliram na sve - pomozite nam"

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje Stali radovi na novom petrinjskom naselju: Dumbović kaže da ne zna gdje zapinje, odmah mu odgovorio glasnogovornik Stožera za potres

''Nastojimo stanovništvo umiriti. Po tom pitanju se ne treba plašiti. Još će se neko vrijeme ta serija događati, već sad se vidi da su potresi slabiji", izjavio je Kuk.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju