Iako su prošla tri tjedna od potresa koji je pogodio Banovinu, i dalje se prijavljuju nove štete na objektima.


Prema posljednjim podacima, na području Banovine prijavljeno je više od 45.000 oštećenja na objektima, a pregledano ih je više od 21.000. Do kraja dana seizmolozi bi kod Petrinje trebali postaviti uređaje i opremu kojima će pratiti sve promjene tla.

Vezani članci Obnova - 2 Gotovo dvije godine od potresa Petrinjci se i dalje smrzavaju u kontejnerima: "Vjerujem da više neću ni stići u svoju kuću" Policija ispred kuće Darinka Dumbovića Nižu se reakcije na uhićenje Dumbovića: "Svi poslovi su se sklapali direktno", "Sve će to pasti u vodu"

Radovi još nisu krenuli na sajmištu na kojem je najavljena gradnja naselja od oko 200 stambenih i poslovnih kontejnera. Gradonačelnik Darinko Dumbović, koji je najavio da će radovi biti gotovi za nešto više od tri tjedna, nezadovoljan je takvim tempom i dodaje da se ne zna gdje zapinje.

"Samo da se radi u dvije smjene. Ja želim da se radi od jutra do navečer, da se pale reflektori i da se radi i kad se ne vidi. Ja sam rekao, i kad je snijeg padao, što bi bilo da smo u Rusiji? Znači, nikad ne bismo ništa završili. Mi moramo raditi u dvije smjene ", rekao je Dumbović.

Na Dumbovićevu izjavu reagirao je i Mladen Pavić, glasnogovornik Stožera za otklanjanje posljedica potresa.

"To je sve Dumbovićevo, neka radi kako i koliko hoće. I u dvije smjene. Stožer je tu da uskoči ako i kad treba. Vojska je posao, dio s ravnanjem terena za kontejnersko naselje, napravila. Sad je dalje na Dumboviću", izjavio je Pavić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju