Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrhtavanje tla

Građane Banovine uznemirio novi jaki potres: "Dobro se zatreslo, katapultirao nas je iz kreveta"

Novi jaki potres uznemirio je građane Petrinje u utorak u 5:44, javljaju seizmolozi.

Jutros u 5:44 seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 10 kilometara sjeveroistočno od Gline, kod Glinske Poljane.

Magnituda potresa iznosila je 3,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice.

EMSC je ranije javio o potresu magnitude 3,9 po Richteru. Građani na pogođenom području opisali su svoje iskustvo riječima: "Jako glasan i jako je zatreslo", "Ljuljane i lupanje prozorima", "Dobro se zatreslo, dosta se osjetilo, katapultirao nas je iz kreveta".

"Zagreb Sigečica. Zatresla se zgrada i ormari. Kratko, oko 5 sekundi", "Rolete se tresle na sekundu", "Bilo kao grmljavina užasan zvuk i tresle su mi se stvari u kući", "Probudilo me iz sna. 7 sekundi dobrog podrhtavanja ormara - Velika Gorica", "Tutnjava i trešnja kuće u trajanju do 5 sekundi", neka su od iskustava građana.

Nedugo nakon tog jakog, u 6:48 zabilježen je slab potres magnitude 1,5 s epicentrom kod Velike Gorice.

Treslo se i tijekom noći

Tijekom noći na utorak bilo je još nekoliko podrhtavanja tla. U 4:27 zabilježen je slabiji potres magnitude 1,3 s epicentrom kod Siska, u 3:00 manji potres magnitude 1,2 ponovno kod Siska. 

Pročitajte i ovo Đurđica Dražetić iz sela Sibić Posljedice potresa Baka Đurđica iz Sibića u kontejneru nema tekuće vode, a i tlo svaki dan podrhtava. Unatoč svemu, ostaje na svom: "Bježala sam '91., ne bih to ponovno proživljavala"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OTPIS REŽIJA Vlada otpisuje troškove za struju na Banovini, ali što je s onima koji nemaju ugovor s HEP-om? Ćorić: "Uputili smo poziv i drugim opskrbljivačima da se uključe"

U 1:57 zabilježen je potres magnitude 1,4 s epicentrom kod Velike Gorice, pola sata ranije, u 1:31, također kod Velike Gorice, zabilježeno je podrhtavanje magnitude 1,7 po Richteru, javio je EMSC.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene