Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izbori za predsjednika Republike Hrvatske ponavljaju se ove nedjelje na samo jednom biračkom mjestu u Hrvatskoj, u karlovačkom naselju Turanj-Sajevac i nakon rezultata tog glasanja Državno izborno povjerenstvo moći će proglasiti konačne i službene rezultate predsjedničkih izbora, rekao je Hini predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Ivan Perković.


Na tom su biračkom mjestu izbori prošle nedjelje bili poništeni zbog dva glasačka listića viška u odnosu na broj zaokruženih rednih brojeva birača na biračkom popisu.

Vezani članci Karlovačka policija traga za muškarcem - 5 Prepoznajte li ga? Policija traga za muškarcem zbog pljačke u Karlovcu Most iznad Korane koji ne vodi nigdje - 1 Most koji ne vodi nigdje: U gradnju je utrošeno 50 milijuna kuna, a nakon 11 godina - radovi su opet stali

Do jedanaest sati glasalo je dvadeset od ukupno 483 upisana birača, što je 4,14 posto, doznaje se od Borne Sačerića, zamjenika predsjednika biračkog odbora Turanj-Sajevac.

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Ivan Perković obišao je danas to biračko mjesto te izjavio da je za sada sve regularno, uz skroman odaziv, ali bez prigovora.

Iako su u kutiji bila pronađena dva prazna listića, to je neregularnost, višak obavezno uzrokuje poništenje izbora, raspuštanje biračkog odbora i biranje novog, te ponavljanje zbora za tjedan dana, rekao je Perković.

Tek kada i rezultat ovog ponovljenog izbora bude obrađen DIP će moći proglasiti konačne i službene rezultate i od tog će trenutka početi teći rokovi za zaštitu izbornog prava, tj. za eventualne žalbe, kaže Perković. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook