Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavljeno policiji

Pozivao se na poznanstva: Hrvatski diplomat u Sloveniji prijetio tajniku šahovskog saveza

Alojzije Janković (Foto: Pixell)
Alojzije Janković (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo je u srijedu da je neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje hrvatskog diplomata na službi u Ljubljani koji je zlorabeći svoj status prijetio glavnom tajniku Hrvatskog šahovskog saveza.

Ministarstvo je odgovorilo da je upoznato s tim slučajem.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

"Iako je riječ o slučaju privatne naravi, ministarstvo smatra neprimjerenom i potpuno neprihvatljivom komunikaciju kojom se zlorabi diplomatski status pozivajući se na poznanstva s visokim dužnosnicima", navodi se u odgovoru i dodaje da je MVEP stoga od nadležnih službi zatražio mišljenje o daljnjem postupanju u navedenom slučaju.

Jutarnji list je objavio kako je opunomoćeni ministar u veleposlanstvu RH u Ljubljani Krešimir Mahečić elektronskom poštom poslao dva prijeteća pisma velemajstoru Alojziju Jankoviću, glavnom tajniku Hrvatskog šahovskog saveza, kojima ultimativno traži registraciju šahovskog kluba "Brestje" u Županijski šahovski savez iako su svi rokovi za to istekli. Član šahovskog kluba iz Brestja je Mahečićev sin. Mahečić se u svom zahtjevu pozivao na poznanstva na najvišoj razini.

Bivši hrvatski šahovski prvak Alojzije Janković prijetnju je prijavio policiji.

Kako navodi MVEP, "na naš zahtjev Krešimir Mahečić detaljno je izvijestio nadležne službe o svom postupanju i suštini problema te da su u prijepor uključena i druga nadležna tijela". (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene