Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U NAPUŠTENOJ KUĆI

Muškarac priznao da je imao spolni odnos s djevojčicom. Žrtva ima manje od 15 godina i ostala je trudna...

Silovanje, ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL)
Silovanje, ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL)
Muškarac je priznao djelo, ali kaže kako je mislio da je žrtva starija od 15 godina. Sumnjiče ga da je djevojčicu naveo u napuštenu kuću, zarpijetio joj i spolno je zlouporabio. To je ponovio dva puta, a djevojčica je ostala trudna.

Županijski sud u središnjoj Hrvatskoj pokrenuo je istragu protiv muškarca kojeg sumnjiče da je dvaput imao spolni odnos s djevojčicom, te je ona ostala trudna. Prema rješenju u provođenju istrage, muškarca terete za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Sumnjiče ga da je naveo djevojčicu u napuštenu kuću te joj zaprijetio, nakon toga je imao spolni odnos s njom kako bi zadovoljio svoj spolni nagon. Isto je ponovio nekoliko tjedana kasnije, a djevojčica je ostala trudna.

"Budući se istraga provodi zbog kaznenih djela na štetu djeteta istraga je tajna sukladno odredbama Zakona o sudovima za mladež", odogovorili su nam s nadležnog suda.

Muškarac je priznao da je počinio kazneno djelo, no branio se time kako je mislio da žrtva ima više od 15 godina. S obzirom na priznanje, u žalbi sudu iznio je kako smatra da "nije potrebno provoditi istragu i prikupljati daljnje dokaze i podatke, osobito one koji nisu sporni".

"U zakonu je određeno da će se u istrazi prikupiti dokazi i podaci potrebni da bi se moglo odlučiti hoće li se podignuti optužnica ili obustaviti postupak, pa je pozivanje osumnjičenika na moguće daljnje traumatiziranje žrtve i njezine uže obitelji potpuno neosnovano s obzirom na primarni cilj istrage", obrazložio je sud odbacujući osumnjičenikovu žalbu, piše 24sata.

Ako ga osude, muškarcu prijeti od 3 do 12, odnosno 15 godina zatvora, ovisno o tome kako će njegovo djelo tužiteljstvo okarakterizirati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene