Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Dalmaciji

Muškarac koji je maltertirao ljude u Splitu nije u pritvoru, policija: "Analizirat ćemo kako je ta odluka donesena"

Policija je otkrila zašto muškarac koji je maltretirao ljude u Splitu nije u pritvoru, ali će se napraviti detaljnu analizu cjelokupnog postupanja koje je dovelo do donošenja takve odluke.

Brojna pitanja ostala su neodgovorena nakon što je objavljen video događaja koji su proživjeli prestravljeni putnici automobila koji su se našli kod autopraonice u Ulici Hrvatske neovisnosti u Splitu.

Podsjetimo, na snimci koju je objavila Slobodna Dalmacija dvojica muškaraca izlaze iz automomobila te nastoje ući u drugo vozilo, uhode putnike, zabijaju se u njihov Renault Clio, nastoje razbiti staklo i nasilno ući u vozilo, a u potjeri se u njega i zabijaju. U Renaultu se tijekom svega toga nalazilo troje mladih ljudi, vozačica i dva suvozača, koji su sve snimili dok su čekali da im policija pomogne.

Pročitajte i ovo Avdijivka Neprijatelj ima svega U paklu Avdijivke ruševine čuvaju promrzli vojnici bez oružja: "Leševi su posvuda, sve naši ljudi"

O ovom je događaju Policijska uprava splitsko-dalmatinska javnost obavijestila priopćenjem koje je objavljeno u ponedjeljak. U njemu je navedeno da je jedan o muškarac koji su maltretirali ljudi pronađen u subotu navečer, odveden u bolnicu i zadržan.

Nakon otpuštanja iz bolnice priveden je u službene prostorije, odakle je pušten, a nakon kriminalističkog istraživanja podnesena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Dva eura, Ilustracija Vrijednost im raste Imate kovanicu od dva eura? Dobro je pogledajte, možda držite kolekcionarski primjerak

To je otvorilo pitanje zašto je pušten odnosno zašto mu nije određen istražni zatvor, a o tome smo poslali upit policiji.

"Nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je podnesena kaznena prijava zbog tri kaznena djela. Privođenje pritvorskom nadzorniku je mogućnost koja je normirana Zakonom o kaznenom postupku, a činjenica da isti nije priveden pritvorskom nadzorniku nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, ne utječe na donošenje odluke o njegovoj kaznenoj odgovornosti, niti na daljnji tijek kaznenog postupka", stoji u odgovoru.

"Napraviti ćemo detaljnu analizu cjelokupnog postupanja i utvrđivanje svih činjenica koje su utjecale na donošenje ovakve odluke", dodaje se.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene