Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MUP započeo istraživati zločine na snimci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) danas je, prema nalogu Državnog odvjetništva, započelo rad na utvrđivanju okolnosti vezanih uz navodne ratne zločine na području Dvora na Uni.

"Zaprimili smo zahtjev i po njemu se postupa", izjavio je Hini
glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Dodao je da je slučaj predan Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj na čijem su se području dogodili navodni zločini. "Provjerit će se sve činjenice i napraviti izvidi na terenu, a prema potrebi ostvarit ćemo suradnju i s policijom Bosne i Hercegovine", kazao je Mehun.

Kada policija dovrši rad na slučaju uputit će izvješće Državnom odvjetništvu, no u MUP-u danas nisu željeli nagađati koliko bi istraga navodnih zločina mogla trajati.

Državno odvjetništvo jučer je priopćilo da je od MUP-a zatražilo utvrđivanje svih relevantnih okolnosti nakon što je "zaprimilo snimku koja prikazuje ratno djelovanje 505. viteške bužimske brigade V. korpusa Armije BiH na području sela Gornji i Donji Žirovac u blizini Dvora na Uni".

Dodaju i da temeljem pregleda snimke, postoje osnovane sumnje da su nepoznati pripadnici Armije BiH na tom području počinili kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništa i ratnih zarobljenika, zbog čega su u stalnom kontaktu s Tužiteljstvom Bosne i Hercegovine.

Nakon što je u petak prikazala sporne amaterske snimke s navodnim zločinima počinjenima nakon "Oluje" u ljeto 1995. televizija B92 danas je objavila kako postoji i treća snimka na kojoj su navodno pripadnici 505. bužimske brigade Armije BiH i Crnih mambi HV-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene