Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DETALJI SPEKTAKULARNOG UHIĆENJA

Mula koja je uhićena u zračnoj luci s kokainom hladno je sve poricala. Carinici za Dnevnik Nove TV otkrivaju što im je pobudilo sumnju

Aktualno Galerija Domagoj Mikić Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr Švercanje kokaina - 1 Švercanje kokaina - 1 Foto: DNEVNIK.hr Švercanje kokaina - 2 Švercanje kokaina - 2 Foto: DNEVNIK.hr Švercanje kokaina - 3 Švercanje kokaina - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Tihomir Žegrec Galerija 1/6 >>
Osumnjičena Brazilka u Zagreb je stigla s vrlo malo prtljage, a nije imala ni četkicu za zube. Za transfer čistog kokaina u tijelu dobila je tisuću eura. Da je samo jedna kapsula pukla, nastupila bi smrt trovanjem, ispričali su carinici za Dnevnik Nove TV.

Nakon otkrića o uhićenju mule - 28-godišnje Brazilke u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman, koja je u tijelu prenosila 76 kapsula čistoga kokaina s ukupno 990 grama te droge, reporter Nove TV Domagoj Mikić u Dnevniku je razgovarao s carinicima koji su iznijeli detalje ove akcije.
Vlado Jurinjak, voditelj smjene GCU Zračna luka kazao je kako su temeljem analize rizika 28-godišnju Brazilku izdvojili kao sumnjivu na temelju nekoliko parametara:
"Karta je kupljena nekoliko dana prije leta i plaćena je znatno više – osamsto dolara više nego što inače košta i uvidom u dokumentaciju vidjeli smo da nema čekiranu prtljagu za dvadeset dana, koliko je planirala ostati u Hrvatskoj. Došla je s jako malo prtljage i pregledom smo ustanovili da nema ni četkicu za zube", kazao je Jurinjak za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Pala mula na zagrebačkom aerodromu doznaje dnevnik nove tv EKSKLUZIVNO! Gotovo kilogram kokaina koji je prenosila mula, bio je namijenjen prodaji na hrvatskim ulicama

Osumnjičena se ponašala izrazito smireno i hladno, poricala je sve što su je pitali, što je kod carinika pobudilo dodatnu sumnju. Testirali su je brzim testom na narkotike, koji je pokazao prisutnost kokaina, ali droga nije pronađena. Jurinjak je pojasnio kako je upravo to bio indikator za sprovođenje osumnjičene u KBC Zagreb.

Tihomir Žegrec, predstojnik Carinskog ureda Zračne luke, Domagoju Mikiću je kazao:
"Djevojka je bila prilično ustrajna. Tek kad smo je suočili sa slikama RTG-uređaja, priznala je da je progutala određenu količinu kapsula s drogom. Prije toga bila je poprilično smirena, iz čega se može zaključiti da je recidivist".
Na pitanje je li djevojka ranije dolazila u Europu ili naše područje, Žegrec je odgovorio da pouzdane informacije govore da je prije mjesec i pol dana putovala preko zračne luke jedne susjedne zemlje.

Da je kapsula s kokainom kojim slučajem pukla, vrlo brzo bi nastupila smrt zbog predoziranja, pa carinici kažu kako im je najveća briga bila sačuvati njezin život. O zaradi koju dobivaju mule Žegrec je kazao:
"To ovisi o stupnju očaja u kojem se mula nalazi. U konkretno ovom slučaju, izjavila je da je dobila tisuću eura, a još tisuću trebala je dobiti kod isporuke", kazao je predstojnik Carinskog ureda zagrebačke Zračne luke.

U posljednjih mjesec dana carinici su u međunarodnoj razmjeni podataka došli do saznanja da je povećan pritisak prema zagrebačkom aerodromu.

"U posljednjih mjesec dana su četiri putnika sa sličnim modalitetom zaustavljena u drugim državama članicama EU, a odredište je bio baš Zagreb", kazali su.

Brazilku su u Zagrebu trebali dočekati pomagači, no više o tome bit će poznato nakon policijske istrage. Osumnjičena je iz bolnice prebačena u sjedište krim-policije u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, gdje je ispitana. Saslušana je i na tužiteljstvu te predana pritvorskom nadzorniku. Bit će zatraženo određivanje istražnog zatvora. Sudit će joj se i služit će kaznu u Hrvatskoj, a čeka je i do deset godina zatvora.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene