Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Građani ispadaju klaunovi"

Most poziva na ostavke nakon razrješenja Radeljića: "Ovaj karneval mora prestati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reagirajući na tvrdnje razriješenog bivšeg savjetnika predsjednice Mate Radeljića da je SOA upletena u njegovo razrješenje, Most nezavisnih lista priopćio je u subotu da svi oni koji su sudjelovali u bilo kakvoj zlouporabi sigurnosno-obavještajnog aparata moraju podnijeti ostavke.

"Ovaj karneval koji nam priređuju predsjednica države i predsjednik Vlade, u svrhu svojih zakulisnih igara, sa svojim najbližim suradnicima, mora prestati", ističe Most, navodeći da se SMS afera povezana s paraobavještajnim podzemljem nastavila zlouporabom sigurnosno-obavještajnog aparata.

Pročitajte i ovo Izborni stožer Možemo! Izborna matematika Više mandata, a manje glasova: Kako je moguće da je Možemo! dobio veću potporu, a manje zastupnika od Mosta? Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

Most smatra da predsjednik Vlade i predsjednica države, te u konačnici i šef SOA-e trebaju odgovoriti tko je bivšem savjetniku predsjednice poslao djelatnika SOA-e i ako je to točno s kojom svrhom.

"Pokušavaju izbjegavati odgovore, a samom potvrdom da znaju da se stvarno dogodio skandal oni trebaju podnijeti ostavke, svi oni koji su sudjelovali u bilo kakvoj zlouporabi sigurnosno-obavještajnog aparata" poručili su iz Mosta.

''Građani ispadaju klaunovi''

Dodaju pritom da u normalnim, uređenim državama ministri i predsjednici vlada te predsjednik države za najmanju sitnicu daju sami ostavke.

U Mostu zaključuju da klaunovi u tom slučaju ispadaju hrvatski građani, a da su zapravo klaunovi, ako je sve to točno, predsjednik Vlade, predsjednica države i šef SOA-e.

Razriješeni savjetnik Radeljić u petak navečer je ustvrdio da je bio pod prijetnjom iz SOA-e, te kako mu je predsjednica rekla da se ne uklapa u njezine planove, jer je smetnja u odnosima s premijerom.

Njegove navode sinoć su demantirali iz SOA-e, naglasivši kako "SOA svoje zadaće obavlja u skladu s Ustavom RH, pripadajućim zakonima, kao i godišnjim smjernicama za rad sigurnosno-obavještajnih agencija koje donosi Vijeće za nacionalnu sigurnost". Ured predsjednice Republike u subotu je najoštrije odbacio tvrdnje da je na bilo koga ikada vršen pritisak da podnese ostavku. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene