Božo Petrov
Božo Petrov Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Božo Petrov novi je stari predsjednik Mosta. Potpredsjednici su Marin Miletić i Nikola Grmoja, dok je politički tajnik Ante Kujundžić, odlučili su tako članovi stranke u nedjelju na unutarstranački izborima.


Božo Petrov je na izborima u Mostu dobio povjerenje čak 89,96 posto članova za novi mandat u srazu sa svojim protukandidatom Brunom Petrušićem, objavio je Most na Facebooku. Članovi stranke mlađi od 35 godina birali su tajnika za mlade koji ulazi u Predsjedništvo stranke, a na tu je poziciju izabran Filip Fišić.

Vezani članci Olaf Scholz Socijaldemokrati pobijedili konzervativce u izborima za nasljednika Angele Merkel Atmosfera u stožerima stranaka: Parlamentarni izbori u Njemačkoj 2021. - 5 Nijemci broje svaki glas: SPD u blagom vodstvu, no još ništa nije odlučeno

Mostovci su birali elektroničkim putem novo vodstvo, članove Predsjedništva, Glavnog odbora, Nadzornog odbora i tajnika za mlade, a službeno predstavljanje najavljeno je za sutra.

"Danas je Most izabrao. Petrov je uvjerljivi pobjednik, a i Ante Kujundžić koji je imao protukandidata Josipa Biočića, uvjerljivo je došao na funkciju političkog tajnika.

Vjerujem da ćemo s novom energijom, s obzirom da je puno novih ljudi ušlo u Predsjedništvu i Glavni odbor, doći u poziciju da preuzmemo odgovornost za Hrvatsku. Iskustvo imamo, a Most je tek sada spreman provesti promjene", prokomentirao je novi potpredsjednik stranke Nikola Grmoja Hini rezultate unutarstranačkih izbora.