Kujica na kojoj se netko stravično iživljavao u Vinkovcima
Kujica na kojoj se netko stravično iživljavao u Vinkovcima Foto: Udruga Rocco

Udruga ''Rocco'' iz Vinkovaca dobila je dojavu o strašnom slučaju iživljavanja nad životinjom. U šumi je pronađen obješen pas kojemu je netko odrezao rep i teško ozlijedio šape.


Stravičan slučaj zlostavljanja psa u Vinkovcima.

Vezani članci Pas, ilustracija Ženu i njezina samojeda u šetnji izgrizao pas koji je istrčao iz dvorišta: ''Zgrabio ga je pa je napao mene'' Pas, ilustracija Napad u Rogoznici: Naljutio se na ženu jer je dovela psa na plažu na kojoj su djeca pa joj prijetio ubojstvom

Udruzi ''Rocco'' dojavljeno je da je u šumi pronađen pas kojemu je monstrum odrezao rep, teško mu ozlijedio šape, a zatim ga objesio. Na Facebooku udruge je otkriveno da je riječ o kujici koju su pronašli radnici šumarije i skinuli ga s drveta.

''Obješena, zavezana špagom, a nogicama je jedva doticala tlo. Ne znamo koliko dugo bi izdržala u tom položaju, sigurno ne dugo. Javili su našoj volonterki i od šoka su mislili i da je šapa odsječena. Šapa je oguljena nasilno do kosti, amputiranog malog prsta, a rep joj je odrezan'', objavili su iz Udruge uz uznemirujuće fotografije ozljeda. Istaknuli su i da je trauma repa nastale ranije.

Rendgenske snimke nisu pokazale frakture šape, a pas je ostao u ambulanti i čeka operaciju repa te sterilizaciju.

''Dobila je svu potrebnu terapiju za danas, naravno da je i teško dehidrirana. Mrvica je malena, mlada do godine dana i unatoč svemu jako dobra i umiljata. Bila je jako sretna i vesela kad je stigla u ambulantu. Unatoč svemu... Unatoč patnji koju je doživjela i unatoč boli iskasapljenog tijela... O ljudskim sadistima koji su tu s nama i dišu isti zrak kao i mi, LJUDI, nećemo izustiti ni riječi'', zaključili su volonteri udruge ''Rocco''.