Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigli i protuprosvjednici

FOTO/VIDEO Molitelji zaposjeli Trg, a nad njima vijorile zastave duginih boja

Aktualno Galerija Molitelji na Trgu bana Jelačića - 1 Molitelji na Trgu bana Jelačića - 1 Foto: DNEVNIK.hr Molitelji na Trgu bana Jelačića - 2 Molitelji na Trgu bana Jelačića - 2 Foto: DNEVNIK.hr Molitelji na Trgu bana Jelačića - 3 Molitelji na Trgu bana Jelačića - 3 Foto: DNEVNIK.hr Molitelji na Trgu bana Jelačića - 4 Molitelji na Trgu bana Jelačića - 4 Foto: DNEVNIK.hr +14 Molitelji na Trgu bana Jelačića - 5 Galerija 1/19 >>
Molitelji su i ove subote ujutro počeli moliti na središnjem zagrebačkom trgu, a stigli su i protuprosvjednici.

Molitelji za čednost u odijevanju, zabranu pobačaja i duhovni autoritet muškaraca u obitelji i ove subote zaposjeli su glavni zagrebački trg.

Stigli su i protuprosvjednici koje od molitelja na koljenima dijeli kordon policije. Raširili su nekoliko transparenata te udaranjem po bubnjevima nadglasavali molitvu. "Naša tijela naš izbor", "Autonomija sada", neki su od transparenata. 

Pročitajte i ovo Molitelji na trgu i kontraprosvjed - 6 MUŽEVNI BUDITE FOTO Makljaža u Zagrebu: Potukli se molitelji i prosvjednici, incident u Splitu

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija

Podsjetimo, molitvu i klečanje na trgovima gradova sve prve subote u mjesecu organiziraju "Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina". Na javnom moljenju krunice pojavljuju se samo muškarci koji mole za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju, obnovu katoličkih brakova i duhovni autoritet muškarca u obitelji.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović Sabina Tandara Knezović Burno u Demontaži oko molitelja na Trgu: "Klečavci nam neće soliti pamet, neka nam ne ulaze u gaćice i utrobe"

Kasnije popodne u centru Zagreba održat će se ideološki dijametralno suprotno okupljanje. Naime, za subotu 1. lipnja najavljena je 23. Povorka ponosa. Od Trga Republike Hrvatske, odnosno HNK, preko Trga bana Jelačića pa do parka Ribnjak prošetat će kolona LBGTIQ+ zajednice u kojoj će sudjelovati i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević te njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene