Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak kod predsjednika

Kosor neće ultimatume: Čačića i Milanovića vodi taština

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor s predsjednikom Ivom Josipovićem imala je otvoren, dug i konstruktivan razgovor. Premijerka je provela dvostruko više vremena s Predsjednikom od Kukuriku koalicije. Na sastanak je došla s brošem EU na reveru.

'Glavno je naše pitanje bilo imamo li potporu predsjednika da Vlada završi pregovore. Ne očekujemo da nam netko pomaže, ali očekujemo da nam oporba ne odmaže', rekla je Kosor. Naglasila je da ovo govori zato jer zadnji događaji pokazuju da oporbene stranke ne podupiru Vladu u poslu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Državne tvrtke rak rana' 'Nema straha od 20 tisuća otkaza u javnom sektoru, ljudi idu u mirovinu' Slika nije dostupna Sjednica u Saboru Preporučila Čačiću da u obraćanju ide 'nježno, mesijanski, zen-budizam'

'Nismo dobili potporu oporbe za procese koji su mjerilo za zatvaranje pregovora', rekla je premijerka. Dodala je kako je pozvala na sastanak predstavnike stranaka vladajuće koalicije, kako bi rezimirali o tome što su pričali s predsjednikom i donijeli odluke.

>> Milanović: Što prije datum izbora

'Nakon toga, pozvala sam i predstavnike oporbenih stranaka, da vidimo li je moguće obnoviti Europski savez ili ne, je li moguće završiti težak posao za završetak pregovora', poručila je Kosor. Naglasila je da Vlada neće pristajati ni na kakve ultimatume.

Osvrnula se i na datum parlamentarnih izbora. Premijerka je poručila da je već nekoliko puta jasno rekla da će se izbori održati do kraja 2011. godine, iako je zakonski rok ožujak 2012. 'Jasno sam rekla za sve one koji su htjeli čuti. Za razgovor trebaju dvije strane. Mogli smo se još jučer dogovoriti da su Čačić i Milanović mogli preskočiti svoje taštine. Međutim, nisu', zaključila je Kosor.

Dodala je kako je jasno da je oporbi u cilju rušenje Vlade te podsjetila na sve primjere dosada u kojima su pokušavali isto, no, nisu uspjeli. 'Ako se izbori odmah raspišu, nemamo šanse za završetak pregovora i ulazak u EU jer tehnička vlada ne može obavljati takve poslove' rekla je.

Dodala je da će se u Saboru pojaviti kada kada dobije poziv da govoriti o onome što je stanje u državi, o tome što je Vlada napravila da završi pregovore i osnaži gospodarstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene