Obavijesti Video Pretražite Navigacija
18 prekršaja

Skupina mladića terorizira susjedstvo u Solinu: "Djeca nemaju normalan život, ne mogu izaći van"

Snimka vandala (Foto: Dnevnik.hr)
Snimka vandala (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Grafit u Solinu (Foto: Dnevnik.hr) Grafit u Solinu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Snimka vandala (Foto: Dnevnik.hr) Snimka vandala (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević (Foto: Dnevnik.hr) Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gradski vijećnik Goran Milavić (Foto: Dnevnik.hr) Gradski vijećnik Goran Milavić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +2 Uništena kamera (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/7 >>
Solin je godinama slovio kao najmlađi grad u Hrvatskoj zahvaljujući brojnim mladim obiteljima koje su tamo osnovale dom. U posljednje vrijeme sve je češće na stranicama crne kronike. Stanovnike jednog dijela Solina već mjesecima terorizira skupina mladića. Policija je reagirala u velikom broju slučajeva, no problematična skupina ne odustaje.

Stanari zgrade u solinskom Japirku već duže vrijeme trpe teror skupine mlađih muškaraca. Uništavaju im imovinu, konzumiraju drogu i napadaju ih. Suprostavio im se jedan susjed, kojeg su potom i ozlijedili. “Prije su se oni drogirali u zgradi, oko zgrade, nisi mogao proći između njih. Ako bi im nešto rekao, ponašali su se nasilno. U pet sati ujutro se napušavaju na stepenicama, zatekao sam ih i kad su ušmrkavali. Izvadio sam mobitel da ću ih snimiti i tada je krenulo naguravanje, psovanje, vrijeđanje i prijetnje. Dva puta su me udarili šakom u glavu“, kaže napadnuti stanar.

Pročitajte i ovo Prizori s groblja Ispisani grafiti FOTO Pogledajte što su vandali napravili na groblju u Bribiru! Šokirani mještani ugledali ustaške simbole i gadljive poruke Pucnjava u Solinu - 5 MUŠKARCU PROPUCANE NOGE Pucnjava u Solinu: 27-godišnjak se tereti za ubojstvo u pokušaju

Protiv dvojice mlađih punoljetnika policija je podnijela optužni prijedlog. Izrečena im je mjera zabrane prilaska zgradi. “Moje zdravlje je narušeno što zbog lijekova, što zbog stresa. Djeca nemaju normalan život, ne mogu izaći van. Mala susjeda je izašla van i vidjela je jednog od njih, počela je plakati. Volio bih da vlasti shvate da ne mogu dopuštati takvo ponašanje nikada, da je svako popuštanje u biti izazivanje većeg zla“, dodao je ozljeđeni stanar.

Stanari su kao socijalni slučajevi stanove dobili na korištenje. Ne žele pred kamere, a njihov bivši predstavnik odustao je od tog posla nakon 15 godina. “Odustao sam zbog razbijanja. Ova vrata smo mijenjali četiri puta dok sam ja bio predstavnik. Po 10 tisuća kuna, samo ulazna vrata, kamere dva puta. Imam 73 godine, nisam ja mlad. Ja govorim, idemo ih baciti na glavu ako treba, odmah nitko nije htio, kasnije je bilo kasno. Ja sam prije dvije godine odustao, ne mogu više, s tom omladinom više ne želim imati posla“, rekao je bivši predstavnik stanara.

Policija je potvrdila kako su u proteklih 18 mjeseci zabilježili niz prekršaja upravo u ovom dijelu Solina. Od oštećenja imovine, ispisivanja neprimjerenih grafita, zlouporabe droga, pa sve do pokušaja ubojstva koje je nakon nekoliko mjeseci rezultiralo smrću ozlijeđenog. Tvrde kako nastavljaju s aktivnostima u ovom dijelu Solina.

Gradska vlast i oporba su složni, žele više policijskih kontrola na svojim ulicama. Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević slaže se da treba raditi na prevenciji. “Naravno da pojedini slučajevi koji se događaju ne vesele ni mene kao gradonačelnika, ali ne bih rekao da je zbog toga nesiguran grad. Taj slučaj mene kao gradonačelnika zabrinjava, mi kao grad možemo raditi na prevenciji, ali ovakvi slučajevi bi trebali biti i jesu isključivo u domeni policije. Odnosno pravosudnih organa, kako bi se ta devijantna ponašanja spriječila“, naglasio je Ninčević.

Gradski vijećnik Goran Milavić također se slaže s prevencijom. “Živim ovdje 12 godina i kao gradski vijećnik tražio sam više puta da policajci malo više nadziru ulice. Ja ne želim policijski sat, ne želimo represiju, ja se osjećam sigurno, ali radi sigurnosti ostalih građana bilo bi poželjno da policija ima neke kontrole“, rekao je Milavić.

Sve što želi susjedstvo Japirka jest miran san. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene