Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Mladić koji je HDZ-u i premijeru dovikivao da su lopovi oslobođen optužbi: "Definitivno ću nastaviti govoriti što mislim"

Marko Starčić (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Marko Starčić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marko Starčić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Marko Starčić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marko Starčić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Prekršajni sud u Pazinu je Marka Starčića, mladića koji je HDZ-u uzviknuo "Lopovi! Lopine!", nepravomoćno oslobodio optužbi za remećenje javnog reda i mira.

Odlukom Prekršajnog suda u Pazinu Marko Starčić je nepravomoćno oslobođen krivnje. Optužni prijedlog policijske postaje Poreč je odbijen.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

"Definitivno ću nastaviti govoriti ono što mislim jer je to jedini način na koji se može ukazati na probleme u državi", komentirao je presudu Starčić.

"Izražavanje političkog mišljenja je visoko zaštićeno pravo i Ustavom i međunarodnim konvencijama i temelj je demokratskog društva", rekla je odvjetnica Katarina Jukić.

Podsjetimo, Marko je 23. kolovoza protekle godine s prijateljima bio na porečkoj rivi, baš u vrijeme premijerova posjeta gradonačelniku. I tada su, kaže, iz njega su riječi "Lopovi! Lopine!" izašle instinktivno, da bi ubrzo do njega stigla policija.

"Prišla su mi dva policijska službenika u civilu znači iz PP Poreč i upozorili su me, odnosno zamolili, da budem tiho", ispričao je.

Na uvid im je ponudio i svoju osobnu iskaznicu, ali su je odbili pogledati, a potom je stigao poziv na sud. O tome svemu premijer, tvrdi, "nema pojma".

"To su po meni stvari koje se rade po službenoj dužnosti. Kad biste znali koliko je tih prijetnji upućeno, ne samo meni nego i drugim dužnosnicima, možda biste s manjim osmjehom o tome govorili. Neke su neozbiljne, a neke su ozbiljne. Prema tome, to nije bila nikakva posebna stvar a sudovi su neovisni i donose svoje odluke", rekao je premijer Plenković.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene