18-godišnji Porečanin Marko Starčić zaradio je prekršajnu prijavu jer je u prisutnosti premijera Plenkovića uzviknuo "HDZ, lopovi!". Sve se dogodilo pri premijerovu posjetu Istri.


Dok je premijer davao izjavu, Marko Starčić, inače član Živog zida, iz pozadine je dobacivao.

Vezani članci Ilustracija U videu tvrdio da će se stanovnici Banije prisilno cijepiti, reagirala policija Požeški gradonačelnik Darko Puljašić - 3 HDZ-ova gradonačelnika opet češlja USKOK zbog sumnje u korupciju: "Pošalješ dvojicu, trojicu najpovoljnijih..."

"U tom trenutku mi je prišao inspektor sa značkom, njih dvojica u civilu, i zamolio me ako mogu biti tiho. Ja sam njega prvo pitao želi li moju osobnu. Rekao je kako nije potrebno i to je to", priča Starčić.

No, dva sata nakon toga Starčiću na radno mjesto stiže policija. Uručen mu je poziv na sud zbog remećenja javnog reda i mira. Na zapisniku nije bilo ni broja značke niti je vidljivo tko ga je potpisao, što se vidi u video snimci koju je Starčić ustupio Dnevniku Nove TV.

"Predviđena je novčana kazna ili kazna zatvora do 30 dana. Odluku o sankciji donijet će nadležni prekršajni sud. Kazna je propisana u rasponu od 400 do 800 kuna", kazala je Nataša Vitasović, glasnogovornica PU Istarske.

"Nisam radio nikakve probleme. Izrekao sam te dvije riječi i tu je sve stalo. Mislio sam da će to biti fora u društvu među ekipom. Vidjet ćemo što će biti i kako će se odvijati, ali to je čisto zastrašivanje od strane HDZ-a. Drugi puta ću još jače, još snažnije nek se čuje", kaže Starčić. 

Premijer Andrej Plenković na sve to kratko je rekao: "Zakon se treba provoditi".

Zakon se provodio i u Kninu na obljetnici Oluje. Priveden je 60-godišnji muškarac zbog zviždanja premijeru.

Zviždalo se i premijerki Jadranki Kosor u Jasenovcu. No, nitko nije završio na policiji. Bivši predsjednik Stipe Mesić, kojem su često vikali "Mesiću cigane", sam se razračunavao s neistomišljenicima.

Dobacivanja i vrijeđanja političara jedni smatraju demokracijom i slobodom govora - drugi kršenjem zakona. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr