Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POZLILO MU U VOŽNJI

Dok je Hrvatska slavila Vatrene, u Rijeci se vodila teška bitka: Policajci spasili život muškarcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se u Hrvatskoj slavilo osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u nogometu, dvojica policajaca spasila su u Rijeci život vozaču automobila koji je doživio srčani udar u vožnji.

Dvojica policajaca u ophodnji u subotu oko 20:40 u Ulici Zdravka Kučića na Vežici zatekli su muškarca koji pokušava iz automobila izvući vozača. Policajci su odmah pomogli iznijevši muškarca u besvjesnom stanju, bez znakova života. Jedan od njih ga je reanimirao disanjem usta na usta, a drugi je zvao hitnu medicinsku pomoć.

Ona je stigla za nekoliko minuta, a dotad su ga policajci održavali na životu. Nakon prijevoza u KBC Rijeka liječnici su 65-godišnjem muškarcu dijagnosticirali teži oblik srčanog udara i uspjeli ga oživjeti defibrilacijom. Nalazi se na daljnjem liječenju i trenutačno je stabilno.

Liječnici su istaknuli da je pravovremena i ispravna reakcija policajaca pomogla reanimiranju 65-godišnjaka.

"Policijski službenici ovim činom pomoći pokazali su još jednom kako su stručni i vješti ne samo u održavanju sigurnosti građana, što je njihova primarna zadaća, već su također znalci i u njihovu spašavanju kada to zatreba bez obzira na vrijeme, mjesto ili situaciju u kojoj se nalaze", naglasila je policija.

Pročitajte i ovo Pružanje prve pomoći dobro je znati VIDEO Netko se u vašoj blizini opekao, krvari ili se guši? Ovako mu možete spasiti život

Pročitajte i ovo Postupak oživljavanja DOBRO JE ZNATI VIDEO Svjetski dan oživljavanja: Pogledajte kako spasiti život osobi koja je bez svijesti i ne diše

Dodaju i da su u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj tijekom ove godine održana četiri tečaja za pružanje prve pomoći u suradnji s Crvenim križem, u kojima su sudjelovala 104 policajca.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene